Zondagochtend 23 april, de zon scheen op deze speciale dag voor korfbalvereniging Klick’15. De dag stond niet alleen in het teken van de wedstrijden van senioren 1 en 2 en het topscoredoelen voor de jeugd, maar het nieuwe veld op het sportpark in Wilbertoord werd officieel geopend.

Na een woordje van het bestuur en de wethouder, startte om 13.00 uur de wedstrijd Klick’15/JES 1 tegen Flamingo’s 1. Ondanks de afspraken die in de voorbespreking waren gemaakt, begon Klick’15/JES 1 matig aan de wedstrijd. Het was dan ook tegenstander Flamingo’s 1 die middels twee afstandsschoten al vrij snel op 0 - 2 voorsprong kwam. Trainer/coach Kocher Majid vroeg direct een time-out aan om de dames op scherp te zetten. Er moest meer druk gegeven worden in de verdediging. Langzaamaan kwam Klick’15/JES 1 in de wedstrijd, maar Flamingo’s 1 gaf zich ook niet snel gewonnen. Na de 2-5 voor Flamingo’s 1 wisten de dames de wedstrijd te kantelen. Met maar liefst 6 doelpunten aan de kant van Klick’15/JES 1 groeide het vertrouwen in het spel zichtbaar. Met nog een paar minuten op de klok werd er aan beide kanten hard gewerkt. Dit resulteerde in een ruststand van 9 - 7. Hoe dan ook, de wedstrijd was nog niet gespeeld. Voor Klick’15/JES 1 om die reden belangrijk om sterk uit de rust te komen. Twee verdedigende fouten aan de kant van Flamingo’s 1 na rust werden bestraft met een strafworp, die Klick’15/JES 1 ook wist te benutten. Met ook nog een afstandsschot werd de voorsprong voor de thuisploeg vergroot: 12 - 7. Het lukte Flamingo’s 1 niet meer om terug in de wedstrijd te komen. De thuisploeg wist de wedstrijd netjes uit te spelen en de punten in huis te houden. Een mooie dag voor Klick’15/JES 1 en tevens belangrijke punten voor klassebehoud in deze competitie. Komende zondag, 30 april, zijn de dames een weekend vrij. Op zondag 7 mei spelen zij de return om 13.00 uur tegen VMS’21 1 in Schijndel.

Quick-up C1 - Klick'15 /JES C1

Zaterdag 22 april, de tweede wedstrijd voor het buitenseizoen voor de C1, werd gespeeld in St. Agatha. De dames en heer moesten wel even wennen om op gewoon gras te spelen. Dit resulteerde al snel in een 1-0 achterstand. Klick'15 /JES C1 wende snel en Lynn scoorde met een heel mooi afstandsschot de 1-1. Er werd gewisseld van functie en na een snelle onderschepping werd er in het andere aanvalsvak gescoord met een korte afstand door Marie-Louise: 1-2. Snel daarna kwam Nora met een afstandsschot: 1-3. Dus weer een wissel van functie, maar de bal kwam niet ver en ging weer naar de aanval van Klick'15 /JES C1. Lynn scoorde 2x kort na elkaar en zo kwam het team op 1-5 voorsprong. Quick-up mocht weer aanvallen, maar de verdediging van Klick’15/JES C1 was sterk in het onderscheppen van de bal. Dus de bal ging naar de aanval en daar was Marie-Louise met een korte kans en Nora met een afstandsschot: 1-7. Klick’15/JES C1 was niet te stoppen. Een afstandsschot van onze enige jongen Jelne en een doelpunt van Lynn zorgde voor een verdere voorsprong: 1-9. De tweede helft begon goed en al snel scoorde Jelke de 1-10 met een mooi afstandsschot. En ook Neel wist een mooi doelpunt te maken: 1-11. Daarna werd het toch wat lastiger voor Klick'15/JES C1 en wist Quick-up een tweede doelpunt te maken: 2-11. De dames en heer hadden het in deze tweede helft toch zichtbaar wat moeilijker met in beweging blijven. Maar uiteindelijk wist Lara met een afstandsschot een mooie eindstand neer te zetten van 2-12. Op 13 mei speelt de C1 weer een thuiswedstrijd om 13.00 uur in Wilbertoord. Tot dan!