Op zondagmiddag 7 mei wordt de 12e Kasteelronde van Mill verreden. Het mooie parcours dat door het buitengebied rond Kasteel Aldendriel loopt, trekt ieder jaar een groot aantal renners uit het gehele land naar Mill.

Het programma start met een wedstrijd voor de sportklasse. Daarin zullen diverse streekrenners aan de start komen. Het programma wordt vervolgd met een wedstrijd in de funklasse. Deze wedstrijd is bedoeld voor regionale wielrenners die wekelijks in clubverband rijden maar niet aan wedstrijden deelnemen. Bij een funklasse wedstrijd kunnen ze proeven wat het is om hun krachten in een echte wedstrijd te meten. Deze wedstrijd telt bovendien mee voor de Funklasse Cup Land van Cuijk. Een overkoepelend klassement waarin punten kunnen worden behaald in de wedstrijden te Oploo (2 april), Mill en de Vestingronde van Grave (3 september). 

Het slot van de wielerdag is weggelegd voor elite-, belofte- en amateurrenners. Op dit moment is de inschrijving in volle gang. Om deel te nemen aan de wedstrijd in de funklasse kun je inschrijven op  de site van de KNWU waar je een gratis account kunt aanmaken via https://mijn.knwu.nl/register.

De organisatie is in handen van het comité Kasteelronde van Mill dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Maasland Cycling. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website www.kasteelrondemill.nl.