Afgelopen zondag 30 april was het zover, sinds jaren werd een Meidendag georganiseerd op de voetbalvelden van RKSV Juliana in Mill.

De damesafdeling binnen de sportvereniging nam het initiatief een ochtend vol voetbal te organiseren voor meiden en dames van binnen en buiten de club. In korte tijd kwamen verschillende aanmeldingen binnen, wat deze dag succesvol maakte voor een eerste keer. 

Het bestuur van Juliana maakte mogelijk deze meidendag te houden op het hoofdveld van de club. Waarvan alle vrijwilligers van de onderhoudsploeg van Juliana ervoor hebben gezorgd dat dit er ook op deze zondag weer piekfijn bij lag. Ter voorbereiding werden onder alle dames de nieuwe inloopshirts uitgedeeld, gesponsord door Raamdecoratie Nijmegen en GRABB. De muziek werd gestart, onze vrouwen zette alle activiteiten uit en Fun-Pro leverde een opblaasboarding. Het openingswoord werd gedaan door de voorzitter van de club Tom Heerbaart, welke zijn enthousiasme en waardering uitsprak voor dit initiatief. Enkele woorden van hem waren dan ook: “Wij hopen op deze manier de jeugd, en in dit geval in het bijzonder de meiden, te enthousiasmeren voor deze mooie sport”. 

De ochtend werd geopend met een gezamenlijke warming-up, waarna alle speelsters werden verdeeld in groepjes en zo de Meidendag van start ging. Meiden en dames speelden gezamenlijk in kleine teams met en tegen elkaar. Er werd goed voetbal vertoond, maar vooral de gemoedelijke sfeer voerde de boventoon! Verschillende oefeningen en partijtjes werden gespeeld, waarbij sommige dames het conditioneel toch ietwat moeilijk leken te hebben tegenover de jonge meiden die al hun enthousiasme in de strijd gooiden. De pauze met drinken en wat chips gesponsord vanuit de club, werd dan ook zeer gewaardeerd. Onze jonge voetbaltalenten lieten zich van hun beste kant zien en doen zeker niet onder voor onze vrouwen! 

Gezamenlijk werd de dag afgesloten met een groepsfoto en een bal voor alle deelnemende speelsters. Een mooie aftrap van een eerste Meidendag en zeker voor herhaling vatbaar! Wij willen iedereen die heeft deelgenomen én ervoor heeft gezorgd dat deze dag mogelijk werd gemaakt bedanken. Wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de Meidendag bij RKSV Juliana Mill. 

Wil je graag een keer vrijblijvend meetrainen of meer informatie? Dat kan! Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..