Voor het eerst in ruim 30 jaar heeft Taflan uit Langenboom weer een jeugdspeler die mee heeft mogen doen aan de Nederlandse jeugdkampioenschappen. Marco Skwira kwam zaterdag 13 mei namens Taflan uit de jongens O13 bij de B-licenties.

Om 7 uur ’s ochtends zijn we vanuit Langenboom vertrokken richting Baarn. Na een lange rit was er voldoende tijd om in te spelen. 

In een poule met 4 andere spelers moest Marco als tweede eindigen om door te gaan naar de halve finale. De eerste twee wedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen door goed aanvallend spel. De derde wedstrijd moest Marco tegen de nummer 1 geplaatst. Deze wedstrijd ging verloren. Om door te gaan naar de halve finale moest Marco de wedstrijd winnen. 

Marko kwam in de eerste game achter met 10-6, waarna hij zich knap terug wist te vechten tot 10-10. Deze game ging met wat pech verloren. Daarna sloeg de spanning bij beide spelers toe. Na een 2-0 achterstand in games wist Marco knap de derde game te winnen. Helaas viel in de vierde game het kwartje de verkeerde kant op. Hierdoor werd hij op onderling resultaat derde in de poule . 

Dit was Marco’s eerste deelname aan het NJK. Met een ervaring rijker op zak zijn we terug naar huis gereden.