SES is erin geslaagd om de derde periode binnen te slepen. Het goede spel en strijdlust van afgelopen weken wordt uiteindelijk beloond met een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de 3de klasse. De wedstrijd tussen SES en FC de Rakt eindigde vanmiddag in een 1-2 overwinning voor de Langenboomse formatie.

De wedstrijd begon 2e Pinksterdag niet al te best voor SES. Jon de Klein redde nog knap op een schot van FC de Rakt, maar een paar minuten later was het wel raak. Na 4 minuten is het al raak, 1-0 voor fc de Rakt via Thomas Mertens. SES staat niet goed, Mertens kan 1- op 1 rustig afronden.

Vervolgens is het SES die de wedstrijd domineert. Het goede positiespel en enkele kansjes werden niet benut. Met name een grote kans voor Melvin van den Elzen werd niet benut door de lange spits van SES. De bal werd zo ingeleverd door FC de Rakt waardoor van den Elzen 1 op 1 stond met de keeper van de Rakt, maar de kans werd onbenut. Al met al beloont SES zich niet met het goede spel.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. SES domineerde en de gelijkmaker hing in de lucht. Na dik een uur spelen viel de gelijkmaker dan toch echt. Een voorzet werd verlengd door Melvin, waardoor Sebe uiteindelijk vrij kon binnen schieten. Met het nieuws dat CITO nog altijd gelijk stond bleef SES de aanval zoeken, met als gevolg wat goede kansen, terwijl de Rakt ook gevaarlijk was uit de counter. 8 minuten voor tijd belandde de bal in de 16 van de Rakt in de voeten van Sebe, die vervolgens gevloerd werd. Sebe nam zelf de verantwoordelijkheid voor de penalty en schoot hem goed rechtsboven tegen de netten: 1-2! De 1-2 werd over de streep getrokken, CITO speelde gelijk en de periodetitel is binnen!

Volgende week in de eerste ronde van de nacompetitie tegen ELI uit Lieshout.

1-0 Thomas Mertens
1-1 Sebe van Huisseling
1-2 Sebe van Huisseling