Wat een uitzonderlijk goed seizoen heeft DWSH’18 gedraaid. Met fris en aanvallend voetbal werd de tweede plaats in de competitie behaald met schitterende statistieken. 84 doelpunten voor, maar 23 doelpunten tegen en 54 punten. DWSH’18 was de enige ploeg die dit jaar niet van kampioen FC Uden verloor en slechts op vijf punten van hen eindigde.

Zondag 12 maart werd er thuis tegen Keldonk de tweede periodetitel binnengesleept en was de ploeg van Koen van Berlicum zeker van de promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen. Vrij snel werd duidelijk dat DWSH’18 de hoogst geplaatste periodekampioen ging worden en dat zij uit ging komen tegen de een na hoogste periodekampioen uit de 5e klasse C. In deze Brabants/Limburgse klasse was het lang onbekend wie de tegenstander ging worden. Inmiddels is bekend dat onze vaandeldragers op zondag 11 juni gaan spelen tegen Olympia Boys uit Ommel. 

De tegenstander

Olympia Boys pakte ook de tweede periode en eindigde op een derde plek op de ranglijst. Met dertien overwinningen, twee gelijke spelen en zeven verliespartijen behaalden zijn 41 punten. De blauw-zwart gestreepten eindigden op een doelsaldo van +17 (59 voor, 42 tegen).

Het wordt deze tweede zondag van juni dus een strijd tussen twee teams met blauw-zwart gestreepte wedstrijdshirts. Een mooie bijkomstigheid is dat DWSH’18 als thuisspelende ploeg op het wedstrijdformulier staat en dus in het eigen vertrouwde blauw-zwart mag spelen.

Oproep

Wij nodigen iedereen uit om onze jongens aan te moedigen in deze belangrijke wedstrijd. Deze wedstrijd wordt op 11 juni om 14:30 uur gespeeld op sportpark De Voskuilen in Venhorst. De thuishaven van de plaatselijke rood-witten zal als neutraal strijdtoneel dienen voor deze allesbeslissende promotiewedstrijd. De bussen die geregeld zijn, zitten inmiddels bijna vol en we hopen dat er nog veel andere mensen met eigen vervoer naar Venhorst zullen komen.

Na de wedstrijd is de kantine op sportpark De Binding in Wilbertoord open. Hopelijk voor een feestje om promotie naar de vierde klasse te vieren. Anders om terug te kijken op een geweldig voetbalseizoen.

Hopelijk zien we zondag 11 juni veel supporters voor DWSH’18 langs de lijn om onze jongens naar de overwinning te schreeuwen!