Laura Swinkels in actie namens MHV’81 DS1 (Foto: Günther Robbrecht)

Zaterdagavond speelden de dames 1 van MHV’81 tegen medekoploper MEOS uit Nederweert. Beide teams waren tot vanavond ongeslagen. Eerder op de avond werden alle teams van MHV’81 gepresenteerd en op de gevoelige plaat vastgelegd. Een mooie happening met als slotstuk de wedstrijd van dames 1.

Op deze fraaie handbalavond mochten Juul van Summeren en Fay Cornelissen pupil van de week zijn. Zij ontvingen shirtjes van Smets Drukwerk uit Gemert. De wedstrijd werd gesponsord door Nieuwbouwproject Korenveld in Wanroij Deze natuur inclusieve woonwijk wordt gerealiseerd door van der Klok uit Nijmegen. De verkoop van woningen in dit project begint 5 oktober.

De wedstrijd zelf: Twee ongeslagen ploegen die vorig seizoen stevig met elkaar te strijden hadden. Zaterdag was het niet anders. Meest opvallende speelster Beau Engbersen scoorde direct haar eerste van vele doelpunten. Overhalen, links en rechts passeren, ze speelde makkelijk en was duidelijk de gevaarlijkste speelster binnen het team van Nederweert.

MHV’81 had echter verschillende speelsters die het net wisten te vinden. Maud van Schipstal, Evi Bens en Nicole Nijenhuis brachten de stand snel naar een 7-6 voorsprong. Meike Weren was de eerste speelster aan Millse zijde met een tijdstraf maar zelfs in ondertal wist Nicole Nijenhuis te scoren. Vanaf 9-8 kwamen Lieke van Baal en Laura Swinkels zich ook met het scoren bemoeien en tilde de stand naar 14-10. Er was een gaatje geslagen en het bleek ook direct de beslissende te zijn. Na een paar goede stops van Nienke van den Boom werd het verschil vijf goals maar bij de rust was het verschil nog drie: 18-15.

In de tweede helft was het in mum van tijd 21-15. Baukje van Baal rondde een zelf opgezette aanval met een fraai lobje af. Na de 23-16 van Maud van Schipstal hoopte MEOS via een time-out nog wat te redden maar de wedstrijd was gespeeld. De energie bij MEOS  verdween. Voor Lara Gommans was dit de mogelijkheid om door te wisselen zodat iedereen speeltijd kreeg en niemand tot het uiterste hoefde te gaan. Zo werd de wedstrijd uitgespeeld naar een 30-24 eindstand. Kort samengevat een hele sterke eerste helft en een zakelijke tweede helft, dus een prima overwinning!

Volgende week zaterdag (7 oktober) gaan de dames naar hekkensluiter Westsite in Amsterdam (aanvang 20.30). Geen reden om te onderschatten. Bovendien is het vaak hectisch bij Amsterdamse clubs die het wat minder doen...