Afgelopen zaterdagavond speelde de Millse handbalsters in een opnieuw volle sporthal de Looierij tegen nummer drie Zwartwoud / Kwiek DS2 uit Raalte. Zij stonden op de derde plek van de ranglijst dus er was sprake van een heuse topper.

Wedstrijdsponsor was R. Kling (Grond-,weg-, en waterbouw). Evy van Eeuwijk en Hanna Theunissen waren pupil van de week.

Beide teams begonnen in hoog tempo aan de wedstrijd. Na zes aanvallen over en weer was er nog niet gescoord. Evi Bens opende uiteindelijk de score. Kwiek sloeg direct terug en nam de leiding. Na doelpunten van Laura Swinkels en Lieke van Baal was de stand  6-3 voor MHV. Kwiek had pech door vier keer het houtwerk te raken en ook een uitstekende Nienke van den Boom in het doel te treffen. Met name Evi Bens blinkt uit deze wedstrijd. Vanaf de cirkel of de linkerhoek schiet ze deze wedstrijd letterlijk alles raak. Ook Lieke van Baal is goed op dreef. Qua niveau was de wedstrijd van zaterdag misschien wel het beste wat we dit seizoen in de Looierij gezien hebben.

Op het moment dat Kwiek terugkwam tot 9-7 wist MHV er weer een schepje bovenop te doen en werd de stand van 13-8 bereikt na een fraai lobje van Evi Bens vanuit de linkerhoek. Lara Gommans nam een time-out om de dames te overtuigen dat dit het moment was om tot de rust scherp te blijven. Lieke van Baal had de boodschap begrepen en scoorde drie keer op rij.  De voorsprong bedroeg zeven goals op het moment dat er twee Millse speelsters met tijdstraf naar de kant moesten. Vier Millse dames tegen zes van Raalte leek een ongelijke strijd... De overgebleven speelsters verdedigde echter op slimme wijze en toen er toch een schietkans was, bleek Nienke van den Boom niet te passeren.

In de tweede helft ging de strijd weer gelijk op. Mill werd echter wat slordiger. Kwiek was in deze fase handballend wat beter en MHV'81 had wat vaker tijdstraffen waardoor Kwiek terug kwam tot 24-20. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Echter ook nu bleek MHV veerkrachtig. Nicole Nijenhuis bracht met een paar fraaie treffers de eindstand op 31-25.

Medekoploper Wijhe bleek gelijkgespeeld te hebben waardoor de Millse dames nu aan kop gaan.

Zondag 29 oktober gaan de dames naar Kwinstheul voor de volgende wedstrijd.