Juliana Vrouwen 1 heeft zich op zondag 22 oktober 2023 geplaatst voor de derde ronde van het bekertoernooi. Na een 0-1 achterstand tegen HVCH Vrouwen 2 uit Heesch werd op karakter een 2-1 overwinning binnengehaald.

Ondanks dat de cowboylaarzen waren ingeruild voor voetbalschoenen, leek het er zondagochtend even op dat iedereen zijn pijlen had verschoten op het teamfeest ‘Cowboys en Indianen’ de vrijdag voordien. Daar moest tijdens een spelletjesestafette een gouden munt in een hooiberg worden gezocht; zondag was het zoeken naar de vorm. Maar zo hard als de dames met elkaar kunnen feesten, zo hard kunnen ze ook met en voor elkaar werken. Ook hierin zit een kracht van het team!

In een gelijkopgaande strijd zonder veel kansen was het HVCH dat uit een door scheidsrechter Hendriks terecht toegekende strafschop de score opende. Vlak voor rust was het Jasmijn van de Wiel die op aangeven van Suze van Gemert met een boogbal de gelijkmaker scoorde.

Na de rust leek de goed keepende Anne Derks voor een tweede keer geklopt, ditmaal bracht de paal Juliana redding. De wedstrijd leek af te stevenen op strafschoppen, totdat tien minuten voor tijd Daisy Keijzers met haar schouder een hoekschop van Cindy Strijbosch het doel in werkte en zo de eindstand vastlegde.

Aankomend weekend geen teamfeest, wel weer wedstrijden! Zondag 29 oktober 2023 speelt Juliana Vrouwen 1 op het eigen sportpark om 10.00 uur de competitiewedstrijd tegen Berghem Sport Vrouwen 1. Juliana Vrouwen 2, dat door blessureleed afgelopen zondag niet in actie kon komen, begint een uur later in Oostrum aan haar competitiewedstrijd tegen sv Oostrum/SVOC’01 Vrouwen 1 en hoopt daarmee de driepunter van de vorige competitiewedstrijd (2-0 overwinning tegen BVV’27 Vrouwen 1) een goed gevolg te geven.