Waar het merendeel van de wedstrijden vandaag (19 november) werden afgelast wegens slecht speelbare velden door regenval, ging de wedstrijd op kunstgras in Gennep gewoon door. Natuurlijk voor de toeschouwers een welkome afleiding op een druilerige zondagmiddag.

Er stond een flinke partij wind, iets waar SES in de eerste helft tegenaan moest voetballen. Hoge ballen bleven hangen en logischerwijs schoten ballen van Vitesse verder door.
Het eerste kwartier was voor de mannen van trainer Robert puur wennen aan het kunstgras, iets wat eigenlijk de hele wedstrijd voortduurde. Ballen kwamen niet of anders aan bij medespelers, opmerkelijk was het vele “hobbelen” van de bal. Iets waar Vitesse totaal geen last van had, zij konden opmerkelijk makkelijk met de bal overweg en hadden geen problemen om de bal naar de juiste kleur te spelen. De thuisploeg zette direct hoog druk en dat leverde problemen op bij SES. Door de wind kwamen lange hoge ballen niet ver genoeg, en het spel maken op een “moeilijk bespeelbaar veld” was niet gemakkelijk.  In de 25e minuut pakte vedette Sebe van Huisseling een gele kaart op het middenveld, het was zijn eerste overtreding, maar de scheidsrechter zag er toch het onderbreken van een veelbelovende aanval in.  Rond het half uur begint het flink te regenen, maar het kunstgras lijkt het goed te houden. In de laatste minuten krijgen zowel de thuisploeg als de bezoekers een aantal kansen, waarvan de kans van Sebe benoemt moet worden. Hij start een prachtige slalom door 4-5 verdedigers, maar stuit helaas op de Gennepse keeper, en lot dat beter had verdiend.

Goed te noemen, is dat Han Rijkers weer een dijk van een wedstrijd speelde, zoals veel wedstrijden al dit seizoen. De kleine maar sterke middenvelder redt zich op kracht en techniek uit veel situaties en houdt daarbij altijd het overzicht.

Op het moment dat het merendeel van de bezoekers nog in de kantine aanwezig is voor een versnapering, rolt de bal alweer. Hafid Sarkouk trapt de bal op de 16 meter pardoes de kruising in, terwijl de Langenboomse verdediging nog met de gedachte bij de thee in de kleedkamer zit. Er volgt een erg rommelige fase, beide teams krijgen geen grip op elkaar en dit resulteert in veel balverlies en strijdt op het middenveld. Een strijd die de rest van de tweede helft voortduurt. Veel opstootjes in en langs het veld. Een scheidsrechter die niet genoeg in grijpt waardoor spelers continu de grens op blijven zoeken. Dit resulteerde in een aantal gele kaarten, waarschuwingen en onderling gemopper.
In het laatste kwartier wisselt SES 2 maal, wat meer gericht op de aanval, om de nog ongeslagen status dit seizoen te behouden. Dit heeft niet het gewenste effect want in de 88e minuut breekt de spits van Gennep door. Hij omspeelt keeper Jon de Klein, die op wonderbaarlijke wijze toch de bal voor de voeten van de spits kan weggraaien, een fluitsignaal volgt. Penalty. Onbegrip en hoongelach ten gevolge. Bjorn Hendriks tekent voor de 2-0.  De wedstrijd eindigt in mineur voor de Langenboomse mannen. Onterecht is het niet, want kansen zijn er niet of nauwelijks gecreëerd.

Vitesse’08 - SES: 2-0 (0-0)