JES/klick’15 2 speelde een prima wedstrijd tegen Nijnsel 2. Al snel komt JES/klick’15 2 voor door een korte kans onder de paal. Helaas reageert Nijnsel snel met een doorloopbal waar een punt uit komt.

Daarna scoren zij nog uit een strafworp. JES/klick’15 2 scoort wederom vanuit een korte kans waardoor de stand 2-2 wordt. Nijnsel weet vervolgens 5 punten te maken vanuit doorloopballen en afstandsschoten, waardoor de stand 2-7 wordt. Met een mooie doorloopbal maakt JES/klick’15 2 weer een doelpunt. Nijnsel reageert met een korte kans. De stand is inmiddels 3-8. JES/klick’15 2 komt sterk terug met drie doelpunten: een korte kans, een afstandsschot en een strafworp en zo staat er een mooie 6-8 op het scorebord. Nijnsel weet er nog twee te maken en zo is de eindstand 6-10. JES/klick’15 2 is tevreden over de wedstrijd en de meiden gaan met een goed gevoel naar huis!

JES/KLICK’15 1 verliest ook tweede competitiewedstrijd

Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op de planning. Voorafgaand aan de wedstrijden van zowel het eerste als het tweede team werd er uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Tonny van Dooren. Zij heeft ontzettend veel betekend voor korfbalvereniging JES en verdiende daarom een mooi afscheid. Om 14.30 uur klonk het eerste fluitsignaal waarna er direct een vrije worp werd gegeven aan JES/KLICK’15 1. Deze werd benut en zo zetten zij de stand op 1-0. Ook in de volgende aanval van de thuisploeg was het direct raak waardoor zij de stand verdubbelden. Oxalis wist daarna de stand weer gelijk te trekken, maar daar hadden de dames van JES/KLICK’15 meteen een antwoord op. Zo vielen er opnieuw twee doelpunten aan de kant van de thuisploeg. Daarna bleven beide ploegen scoren en gingen zij de rust in met een tussenstand van 8-8. Het was zaak om sterk de rust uit te komen, maar het was Oxalis dat na rust het eerste doelpunt maakte. Vanaf dat moment werd de thuisploeg slordiger en werden er meer fouten gemaakt. Deze fouten wist Oxalis af te straffen en zo liepen zij uit naar een 8-14 voorsprong halverwege de tweede helft. De dames van JES/KLICK’15 wisten het gat niet te verkleinen wat resulteerde in een eindstand van 11-19. Opnieuw een nederlaag voor de dames van JES/KLICK’15 1 dat volgende week op bezoek gaat bij VMS’21 in Schijndel. De wedstrijd begint om 14.45 uur in sporthal de Dioscuren. Alle support is welkom!