Selectie MHV '81 DS1 seizoen 2023-2024 (Foto: Your Story Fotografie)

Op zaterdagavond 25 november stond de verre uitwedstrijd tegen DSS uit Heemskerk op de planning. Bepaald geen hoogvlieger maar wel een angstgegner van formaat. Er was wel wat goed te maken, want in de afgelopen jaren hebben de Millse handbalsters niet weten te winnen in Heemskerk.

In de eerste minuten van de wedstrijd gaat het gelijk op tot 4-4 waarna de dames van MHV uit konden lopen naar 5-10. De marge bleef drie tot vier doelpunten verschil in het voordeel van MHV, maar door slordigheden in de dekking kon DSS terugkomen tot twee doelpunten verschil en gingen de teams de rust in met 15-17. Ondanks dat er een gaatje geslagen leek, bleek maar weer hoe taai deze tegenstander was voor MHV.

De tweede helft ging weer gelijk op. Beide teams wisten veel te scoren en konden het doel makkelijk vinden. Daardoor was het voor het publiek een aantrekkelijke partij. Voor de thuisblijvers die via de wedstrijdapp het scoreverloop volgde, was het een heerlijk avondje nagels bijten. Na ongeveer vijftien minuten gespeeld te hebben in de tweede helft, kon MHV toch een gaatje slaan en was de stand 30-36. De buit leek definitief binnen. Het einde verliep echter erg rommelig in zowel de dekking als in aanvallend opzicht waardoor DSS langzaam maar zeker dichterbij kwam. Via 33-37 ging de stand naar 35-38.

De laatste minuten waren erg spannend, maar MHV wist de punten mee naar huis te nemen met een eindstand van 37-38. Eigenlijk was de zege nooit in gevaar geweest maar het was uiteindelijk toch een close finish. Vervolgens bleek dat Foreholte verloren had en op zondag verloor koploper Wijhe’92 ook waardoor de Millse dames op zondagavond zowaar koploper zijn. VOC2 heeft een wedstrijd minder gespeeld en zal bij winst langszij komen. Dat maakt op zich niet uit, de Millse handbalsters mogen dik tevreden zijn.

Volgende week zaterdagavond om 20.45 uur staat de uitwedstrijd tegen Foreholte (Voorhout bij Lisse) op het programma. Foreholte draait ook bovenin mee in de Eerste Divisie en heeft slechts een punt minder dan MHV’81 dus het beloofd een spannende pot te worden.