Het is koud en guur, maar de toeschouwers van zowel de thuis als uitspelende ploeg zijn in grote getalen aanwezig op het sportpark in Sint Hubert. Eén van de twee uitvalsbasissen voor DWSH die in 2018 is opgericht voortkomend uit de teams uit Sint Hubert en Wilbertoord.

Vandaag is het een zogeheten 6 punten wedstrijd, beide teams staan op op 17 punten en bezetten daarmee respectievelijk de tweede en derde positie op de ranglijst.

Dat dit als een derby werd beschouwd dat werd snel duidelijk. DWSH pakt uit op social media met mooie content en heeft ook in de kantine voor vertier gezorgd, pullen bier en een ware DJ.
Op het veld beginnen zij ook sterk, ze zetten hoog druk en SES weet de eerste 15 minuten totaal geen raad met de bal. De eerste speldenprikjes komen vanuit standaard situaties waarbij Melvin van de Elzen twee keer het doel van DWSH onder vuur mag nemen. Beide keren niet ongevaarlijk maar hij treft ook geen doel. Dan volgt er een scrimmage in de 16 van SES, en de scheidsrechter fluit voor een penalty, onduidelijk of dit volledig terecht was, maar contact was er zeker, 1-0. In de resterende minuten daarna is het spel fysiek en lijkt DWSH wat achteruit te lopen in plaats van vooruit druk te zetten. Dit ligt SES wel en ze krijgen steeds meer grip op de thuisspelende ploeg. Kansen worden niet echt gecreëerd en DWSH kan ogenschijnlijk eenvoudig de 0 houden.

In de rust lijkt trainer Robert van Mierlo van gezegd te hebben, wat hij waarschijnlijk vaker gaat gebruiken. Voordat ondergetekende goed en wel zijn versnapering in de kantine had verorbert lagen er al 2 ballen in het net van DWSH. SES staat binnen 5 minuten spelen in de tweede helft niet alleen langszij, maar gaan er overheen 1-2! Sebe van Huisseling straft een fout van de keeper af en Luuk Thelosen schiet een afvallende bal op de 16 keihard in de touwen. Het in grote getalen aanwezige publiek is ineens wat stiller aan de ene kant, en juist wat meer aanwezig aan de andere kant. SES heeft zoals dat heet momentum. Na 60 minuten gevoetbald te hebben, lijkt DWSH wat meer te gaan drukken, wat logischerwijs voor ruimte zorgt achterin. SES heeft wat snelle jongens voorin lopen, dus een counter zou een effectief wapen kunnen zijn. Na een snelle bal naar voren, een scrimmage, een klutsbal, en een doelpunt verder is SES verzekert van de overwinning 1-3! Knappe goal. DWSH probeert nog wel, maar kan geen vuist meer maken. SES staat nu 3 punten achter Milsbeek en 3 punten voor op DWSH, een mooie verdiende tweede plek.
Het voetbal is niet altijd goed, maar er zit echt een overwinningsdrift in dit elftal, dit is zeker ook de verdienste van trainer van Mierlo!

DWSH - SES: 1-3 ( 1-0)