Op dinsdagavond 28 november jl. traden een 23-tal Taekwon-Doka's uit Mill e.o. aan om de Taekwon-Do (kup) examens (gekleurde banden) af te leggen. Voorafgaand aan het praktijk examen werden ook al theorie examens afgenomen.

Het theorie examen welke o.a. bestaat uit het leren van Koreaanse termen werd door een 4-tal witte banders met goed gevolg afgelegd. Complimenten hierin waren voor Martijn Verbakel welke hiervoor een 9,5 wist te behalen. Voor het praktijkgedeelte van het examen moesten de volgende onderdelen afgelegd worden: Saju's (vierhoeksoefenvormen), Tuls (stijlpatronen tegen denkbeeldige tegenstanders), Ilbo, Ibo en Sambo Matsogi (1,2 en 3 stapsparringen), Gyepa (breektesten) en non/semi-contactsparren.

Om 18:00 uur begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van de examencommissie en de toeschouwers aan het examen. De leeftijd van de deelnemende kandidaten varieerde van 6 jaar t/m 49 jaar.

Het beste examen van de dag kwam op naam te staan van: Aiman Al-Ademi welke op examen ging voor blauwe slip en met zijn twaalf jaar krachtige strakke bewegingen en prachtige trappen liet zien. Verder waren er ook mooie breektesten met verschillende hand en voettechnieken. Het examen werd afgesloten met het non contact sparren(zonder bescherming en zonder te raken) en semi contact sparren (met bescherming en met raken), waar de examenkandidaten nog een keer het beste van hun kunnen konden laten zien.

Het examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie, onder Grootmeester Choi Jung Hwa (9e dan). Ondanks de spanningen en de nodige zenuwen, welk zo'n examen met zich meebrengt, wisten 22 van de 23 kandidaten met goed gevolg het examen af te leggen. De examencommissie welke bestond uit Chris IJskes (2e dan), Anke Peters (4de dan) en Master Léon van der Putten (7de dan) deelde na afloop dan ook vol trots de diploma's uit.

De geslaagden: 9e kup (gele slip); Loïs IJskes, Nyne-Rosa Berkers, Kai van Erp, Martijn Verbakel. 8e kup (gele band); Aeden Hendriks, Kelsey Blom. 7e kup (groene slip); Aiham Al-Ademi, Junior Kroet, Tayem Killisli, Mads Rijkers, Yaroslav Herasymenko, Denise van der Zanden, Vladyslav Herasymenko. 6e kup (groene band); Mara Gruijters, Arthur Vulders, Sara de Klein, Ihor Herasymenko. 5e kup (blauwe slip); Vince Vereijken, Koen Vereijken, Aiman Al-Ademi, Omaymah Al-Ademi, Areej Al-Ademi.

Namens iedereen van harte gefeliciteerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.itf-tkd.nl.