Bij sportvereniging Hart in Actie kun je al meer dan 27 jaar sporten en bewegen, speciaal voor mensen met een chronische aandoening zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma, COPD en Long Covid.

De Kracht van Beweging met Hart in Actie!

Bij Hart in Actie geloven we dat bewegen de sleutel is tot een gezond en vitaal leven, ongeacht je leeftijd of ervaringsniveau. Ons aanbod aan aangepaste sportactiviteiten, zoals wandelvoetbal en volleybal, is ontworpen om een brug te slaan tussen generaties en vaardigheidsniveaus, zodat iedereen naar eigen kunnen en op zijn eigen niveau kan genieten van de positieve effecten van regelmatige lichaamsbeweging.

Begeleiding door enthousiaste sportleider

Onze activiteiten worden begeleid door enthousiaste sportleiders. Zij staan klaar om je te ondersteunen en aan te moedigen, ongeacht je vaardigheidsniveau. Bij Hart in Actie gaan we verder dan alleen sporten; wij bieden de mogelijkheid tot bewegen in een gezellige en gemoedelijke sfeer, waarbij iedereen welkom is.

Gezondheidsvoordelen

Regelmatige lichaamsbeweging heeft een directe impact op je welzijn. Het helpt niet alleen bij het behouden of bereiken van een gezond gewicht, maar versterkt ook je hart, verbetert de bloedsomloop en maakt je lichaam sterker tegen ziektes. Bewegen kan zelfs ontstekingen verminderen, waardoor je algemene gezondheid verbetert.

Sociaal Contact

Bij Hart in Actie draait het niet alleen om sporten. Na de activiteiten is er gelegenheid om samen te komen, te praten en te ontspannen onder het genot van een drankje. Het sociale aspect van onze vereniging versterkt niet alleen je lichaam maar ook je verbinding met anderen.

Erik Scherder zegt het ook

Volgens Erik Scherder van de Hersenstichting is beweging essentieel voor een gezond brein. Het verbetert je geheugen, bevordert een goede nachtrust, vermindert stress en verkleint het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en de ziekte van Parkinson. Een dagelijkse wandeling is al een belangrijke stap naar een gezond brein.

DUS KOM IN BEWEGING. JE BENT PRIMA OP JE PLAATS BIJ HART IN ACTIE!

Aanmelden of meer weten

Voor meer informatie kun je terecht bij: Wilma de Klein: telefoon 06 - 10125101 of bij Mieke van de Kolk: telefoon 0485 - 453826 en voor wandelvoetbal bij Johan Verheijen: telefoon 06 - 16838713.