Zaterdag 6 januari was het zover: De 1e ronde van de Nederlandse Open Club Jeugdkampioenschappen (NOJK) volleybal. De twaalf enthousiaste meiden B van Vamos (14 -15 jaar) reisden naar Woerden met een flinke groep supporters.

De eerste wedstrijd tegen Trivos (kampioen 2023 meisjes C) ging zoals verwacht verloren, er werd wel hard gewerkt! De 2 andere poulewedstrijden werden redelijk eenvoudig gewonnen dankzij een flinke servicedruk en goed samenspel. En toen wachtte de kruisfinale tegen VV Utrecht, een grote club die op eredivisie niveau volleybalt. De eerste set ging verloren met 25-17, de concentratie leek wat af te zwakken en de taaie verdediging van VV Utrecht was ook wennen. De tweede set toonde Vamos haar bekende veerkracht: De servicedruk groeide weer en het wisselbeleid zorgde ook dat Vamos weer de regie nam: Na 25-13 stond het 1-1 in sets. De beslissende 3e set volgde, hierin keek VAMOS lange tijd tegen een achterstand aan… Opnieuw vocht Vamos zich sterk terug met gevarieerd spel en gedragen door hun reservebank. Ook de meegereisde supporters lieten in de bloedstollende slotfase flink van zich horen.  

Via 11-13 wist VAMOS de 3e set te winnen met 15-13 en dat werd dansend van plezier gevierd met z’n allen. Op naar de halve finale op zaterdag 17 februari na deze fantastische dag en teamprestatie!