Selectie MHV '81 DS1 seizoen 2023-2024 (Foto: Your Story Fotografie)

Op zaterdagavond 13 januari stond de eerste handbalwedstrijd van 2024 gepland voor de dames van MHV'81. Ditmaal was het voor de handbalsters van MHV niet zo'n verre wedstrijd, namelijk tegen laagvlieger HVBS, uit Bunschoten-Spakenburg.

De ervaring leert echter dat dat niet zomaar de makkelijkste wedstrijden zijn. Zeker ook omdat HVBS bekend staat als een ploeg die het fysieke werk niet schuwt…

MHV schoot uit de startblokken en binnen drie minuten stond het 0-4. De coach van HVBS zette al vroeg een time-out in om zijn dames tot de orde te roepen. Dat lukte, want de thuisploeg kwam terug tot 7-7. MHV coach Lara Gommans nam op haar beurt een time-out voor haar team. Er moest een tandje bij in de verdediging en in de aanval moest de rust worden bewaard. De rest van de eerste helft bleef gelijk op gaan, ondanks dat de dames van MHV nog een tijdje met vier veldspeelsters hebben gestaan. Ruststand:17-18. Een betere tweede helft was nodig om afstand te kunnen nemen van deze taaie tegenstander.

De tweede helft startte met oplettend MHV-publiek. De dames van HVBS begonnen met één speelster teveel in het veld; zij kregen aan het einde van de eerste helft een tijdstraf die aan het begin van de tweede helft nog doorliep.. Hierdoor moest er nóg een speelster van het veld en werd er andersom met zes tegen vier speelsters gespeeld. De fysieke ploeg van HVBS, hielp de meiden van MHV niet om hun eigen spel te spelen en de voorsprong te vergroten. Via 17-19 werd het nog 19-19, waarna MHV wel weer de voorsprong nam en deze ook behield. In het laatste kwartier, werden de dames van HVBS duidelijk moe en maakten zij de keuze om de keepster voor een veldspeelster te wisselen. Hierdoor speelden zij in de aanval telkens met zeven tegen zes speelsters maar met het risico dat in de omschakeling naar de verdediging er een speelster uit het veld moest voordat de keepster terug mocht. Dit ging een aantal keren mis waardoor MHV nog een aantal fraaie goals kon maken. Eindstand: 25-31.

Aanstaande zaterdag 20 januari staat de wedstrijd tegen BFC uit het Limburgse Beek op de planning. Aanvang wedstrijd: 20:30u. Op deze avond is ook de nieuwjaarsborrel, dus hopelijk mogen we jullie in grote getalen ontvangen in Patrick’s Bar in sporthal de Looierij.