Al verschillende jaren is er met de tennisverenigingen in de het Land Van Cuijk regelmatig een regio overleg. Tijdens een van deze bijeenkomsten hebben de voorzitters van Mill en Sint Hubert de wens uitgesproken om serieus te kijken naar mogelijke fusies.

De redenen hiervoor waren een teruglopend ledenaantal, het moeilijk invullen van de taken in de diverse commissies en de belangrijkste reden het invullen van het bestuur. We willen beide verenigingen voorbereiden op de toekomst met behoud van de banen zowel in Mill als in Sint Hubert. 

Begin 2023 werden de eerste stappen gezet en de mogelijkheden onderzocht. Uiteindelijk zijn Topio Mill en TC St. Hubert samen met behulp van een functionaris van de KNLTB een mogelijke fusie uit gaan werken. Stap voor stap werd er toegewerkt naar een fusie. De leden van Topio en TC St. Hubert hebben in december 2023 groen licht gegeven. 

Op 2 januari 2024 is de fusie overeenkomst getekend en zijn we één vereniging. De naam TC St. Hubert zal na 40 jaar verdwijnen en verder gaan als Topio locatie Sint Hubert. Wij hopen hiermee een goede stap te hebben genomen voor de toekomst.

Namens Topio en TC Sint Hubert,
Arie van Turnhout en Huub Schuurmans