Chiara van Katwijk

Afgelopen zaterdag speelden dames 1 haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Beekse Fusie Club (BFC) uit het Limburgse Beek was de tegenstander. BFC staat elfde op de ranglijst en zou een te nemen horde moeten zijn.

Max van Boxtel en Levis van Achterberg waren de pupillen van de week. Verweijen Transport was wedstrijdsponsor.

BFC begon prima aan de wedstrijd en kwam op voorsprong:0-2. Meike Weren scoorde het eerste doelpunt voor MHV en Evi Bens maakte al snel gelijk. Vervolgens werd het spel haastig en rommelig, vooral aan Millse zijde. Chiara van Katwijk scoorde 3-3 door via een goede loopactie vrij te staan en vanaf de cirkel te scoren. Dit zou de jonge speelster nog een aantal keren vaker doen.

BFC deelde al snel in de malaise door een aantal break outs te missen en een strafworp naast te gooien. Het hield MHV in de wedstrijd waarbij het ook hielp dat keepster Nienke van de Boom beter in de wedstrijd kwam na een twijfelende start.

Trainster Lara Gommans wisselde ineens drie speelsters om een kanteling in de wedstrijd te krijgen maar het spel werd niet echt beter hoewel MHV via Nicole Nijenhuis wel voor het eerst op voorsprong kwam:8-6.
De verdediging van MHV is in deze fase feller maar aanvallend blijft het niet best. Richting het rustsignaal weet Maud van Schipstal een aantal keren te scoren en zo wordt met een stand van 14-12 de rust bereikt.

Na rust verandert het spelbeeld niet. Over en weer wordt gescoord en ook Fenna Siebers weet het doel een aantal keren te vinden. Pas bij 24-20 (weer een knappe goal van Chiara van Katwijk) lijkt het gat geslagen. Baukje van Baal maakte 25-21 door vrijwel vanaf de achterlijn te scoren. Zelfs in ondertal weet MHV twee keer te scoren en lijkt de wedstrijd beslist.

Niets is minder waar. Tijdstraffen, een rode kaart en gemiste kansen veroorzaken dat BFC terugkomt tot 29-28. Het thuispubliek schiet lichtelijk in de stress maar via een paar knappe reddingen van Elke van Haren en een serie doelpunten van Lieke van Baal wordt het 31-28.

Concurrenten Meos en Wijhe'92 gingen deze avond beiden onderuit waardoor MHV steviger op de tweede plaats komt. Al met al dus toch een goede avond.

Komende zaterdag 27 januari staat de uitwedstrijd naar SEW2 in het West-Friese Wognum op het programma. Zij zijn echt aan een opmars bezig dus er zal een ander niveau gevraagd worden dan dit weekend.