De 4 hockeyclubs in het Land van Cuijk zijn deze weken samen actief in sporthal De Looierij in Mill. Daar worden voor de jeugd zaalhockeywedstrijden gespeeld.

Initiatiefnemers zijn Anke Minten en Bart van Hees van HC Mill. “De winterstop is veel te lang, het is fijn om dan te kunnen zaalhockeyen”, zegt Bart van Hees. Natuurlijk is een hockeyteam gericht op de veldcompetitie, maar het zaalhockeyen is een fijne manier om de wintermaanden te overbruggen.

Bovendien is het zaalhockey heel leerzaam. Het spel gaat super snel, is technisch en dus heel uitdagend en leuk. Teams zijn afgevaardigd uit Grave, Cuijk, Boxmeer en Mill. “Ik had nog wat telefoonnummers van de andere clubs vanuit eerdere jaren. Zo zijn we aan de slag gegaan om dit op te zetten”, zegt Anke Minten. En dat is gelukt: een competitie met alle 4 de hockeyverenigingen in het Land van Cuijk.

De jeugdafdeling van Mill is heel enthousiast. Teams, coaches, scheidsrechters en vrijwilligers als zaalwacht. Iedereen zet zijn beste beentje voor, om er voor de teams een leuke en leerzame ervaring van te maken. “Plezier staat voorop natuurlijk, we spelen vriendschappelijk” zegt Bart. 

De wedstrijden duren 40 minuten, en er wordt 6 tegen 6 gespeeld. Aan de zijkant liggen balken waar de bal tegen gekaatst kan worden. Dat geeft een heel interessante manier van spelen ‘via de balk’. De spelers uit Mill hebben hier al weken op getraind. 

Ook de allerjongste spelers komen aan bod. Zij spelen op een kleiner veld 4 tegen 4. Er wordt geen stand bijgehouden: het gaat om spelplezier.

Voor volgend jaar worden binnenkort de agenda’s al gepakt. Het is een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Mogelijk met nog meer teams uit het Land van Cuijk. Voor meer info hierover: neem met ons contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..