Diede Baltussen

Zaterdagavond 2 maart speelde de Millse handbalsters in de Looierij tegen hekkensluiter Westsite uit Amsterdam.

Sofie Rooijendijk en Zara Broeren waren samen pupil van de week. Zij mochten een keer op goal schieten, de wedstrijd vanaf de bank meebeleven en tot slot met het winnende team op de foto. Dit alles in een mooi shirt dat beschikbaar wordt gesteld door Smets Drukwerk uit Gemert. Brasserie d’n Buurman was wedstrijdsponsor.

Nienke van den Boom was nog niet fit dus Elke van Haren verdedigde het doel. Pien Kerstens was er ook weer bij en kon weer speelminuten maken.

Aanvallend maakte Westsite opvallend veel fouten. Dat betekende vaak een vrije worp voor Mill op eigen speelhelft. Evi Bens had de avond van haar leven want ze kon naar hartenlust break-outs lopen waaruit ze zelf veel kon scoren of teamgenoten vrij voor het Amsterdamse doel kon zetten.

In mum van tijd stond MHV op een voorsprong van 7-3. Vijf doelpunten kwamen uit een break-out via Evi Bens. Trainster Gommans kon wat experimenteren met de opstelling maar in no time was Westsite terug tot 7-6. Tijdens een time-out werd orde op zaken gesteld. Het vervolg was bizar.

Het werd nog 8-8 maar daarna was het gedaan met de Amsterdamse bluf. Negentien (!!) minuten lang  scoorde de Amsterdamse ploeg niet en liep MHV uit naar 21-8.

Daarmee was de wedstrijd geen wedstrijd meer maar was het de vraag of de veertig doelpunten behaald zouden worden. In de tweede helft keepte Elke van Haren duidelijk beter dan de eerste helft. Dat deed de moraal van de Amsterdammers ook geen goed. Aan Millse zijde scoorde vrijwel iedereen. Chiara van Katwijk scoorde met een onderhands schot vanaf de middenpositie. Fenna Siebers kwam als schutter vanaf de opbouwrij ook een aantal keren tot fraaie treffers. Rechterhoekspeelsters Yolante Nijboer en Maud van Schipstal scoorden er net als een week eerder ook op los. Nicole Neijenhuis was uiteindelijk de speelster die 40-17 binnen gooide en daarmee de wedstrijd afsloot.

Komende zondag 10 maart om 14.00 uur spelen de dames de uitwedstrijd tegen het tweede team van Kwiek uit Raalte. Het is relatief dichtbij dus een leuk uitje voor de zondagmiddag!