De warmste 3 maart ooit gemeten was niet alleen een historische dag voor meteorologen, maar ook voor het vrouwenvoetbal binnen Juliana. Het zal de boeken ingaan als de dag waarop voor het eerst in de geschiedenis drie vrouwenteams op één zondag wisten te winnen. Daarmee keert het goede gevoel terug, na een moeizaam slot van februari.

Dat laatste geldt zeker voor Juliana Vrouwen 1. Dat verloor zonder sterkhouders Naomi en Cindy de zondag na carnaval met 1-3 van een kwalitatief sterk EGS’20 Vrouwen 1.

Een echte dreun volgde op dinsdag 27 februari toen het onverwacht werd uitgeschakeld in de achtste finales van de beker. Op het kunstgras in Oss trok het een klasse lager voetballend Margriet Vrouwen 1 na een doelpunt uit een hoekschop met 1-0 aan het langste eind.

Afgelopen zondag volgde onder ideale weersomstandigheden het herstel en werd er vertrouwen opgedaan voor de tweede helft van de competitie. Rode lantaarn O.S.S.’20 Vrouwen 1 werd met 0-7 verslagen. Na 5 minuten zette Ivora Gerrits met haar eerste doelpunt ooit voor Juliana Vrouwen 1 de blauwwitten op voorsprong. Met een kopbal uit een hoekschop werd de score na een kwartier verdubbeld door spits Suze van Gemert. Een 0-3 ruststand werd bereikt via een schot van Jasmijn van de Wiel, die eerder al vanaf de rechterkant de lat had geraakt.

Na rust was na een schitterende aanval, opgezet en afgerond door Renske van Tienen, het Osse verzet gebroken. Debuterende doelvrouw Merle Kerkhof kwam niet in de problemen en uiteindelijk waren het achtereenvolgens Inass Bouaazzaoui (intikker), wederom Jasmijn (schot) en Susan Relou (schot) die de score naar 0-7 brachten.

Juliana Vrouwen 2 stond lang met 0-1 achter tegen titelkandidaat Baarlo Vrouwen 2, maar wist zich diep in de tweede helft naar een 3-1 overwinning te voetballen.

Juliana Vrouwen 3, voetballend als zevental, wist in Rijkevoort met 1-6 te winnen van Toxandria, waardoor het ranglijstaanvoerder blijft.

Zondag 10 maart 2024: 10.00 uur Juliana Vr. 1 - Nulandia Vr. 1; BVV’27 (Blitterswijck) Vr. 1 - Juliana Vr. 2. Juliana Vr. 3 voetbalt haar wedstrijd al op donderdag 7 maart in Herpen tegen Herpinia. Graag tot ziens bij een van onze wedstrijden!