De voetbalsters van Juliana Vrouwen 1 hebben het op zondagochtend 10 maart 2024 met elkaar opgeknapt. Het fysiek sterke (en te laag geklasseerde) Nulandia Vrouwen 1 werd op het tandvlees met 2-1 verslagen.

Direct na de wedstrijd was er een mooie chemie tussen het steeds talrijker opkomende publiek en Juliana Vrouwen 1. De waardering was groot, want de vrouwen hadden zich 90 minuten lang als een ware ‘vechtmachine’ getoond.

Nulandia, waar eerder dit seizoen met 0-1 van werd gewonnen, krijgt weinig doelpunten tegen maar scoort ook moeilijk. Dat laatste werd al in de eerste minuut duidelijk, toen het een grote kans onbenut liet. Bij de eerste kans van Juliana was het wel direct raak. Van haar snelheid gebruikmakend raakte Sem Hermens aan de rechterkant verlost van haar tegenstandster en haar voorzet werd bij de eerste paal binnengetikt door Renske van Tienen.

Na de vroege voorsprong ontstonden er kansen over en weer en het was Nulandia dat nog binnen een kwartier de gelijkmaker wist te scoren. Heel lang stond de gelijke stand niet op het scorebord, want bij een mooi opgezette aanval via Inass Bouaazzaoui zette Renske van Tienen in één tijd Suze van Gemert alleen voor de keeper; Suze rondde beheerst af en zette zo Juliana weer op voorsprong.

Na de rust kreeg zowel Juliana als Nulandia één behoorlijke kans op een doelpunt, maar het werd vooral een fysieke strijd. Er werd gestreden voor iedere bal, dat hield ook in dat trainer Erwin van Abel en zijn assistent Patrick Hermens zich uiteindelijk genoodzaakt zagen om drie geblesseerde speelsters te wisselen. Als team werd de overwinning binnengesleept en dat zorgde niet alleen voor blije gezichten maar ook voor het behoud van de tweede plaats in de competitie.

Juliana Vrouwen 2 speelde met 1-1 gelijk tegen BVV’27 Vrouwen 1 en ranglijstaanvoerder Juliana Vrouwen 3 won met 3-9 van Herpinia Vrouwen 1.

Zondag 17 maart 2024: 12.00 uur Berghem Sport Vr. 1 - Juliana Vr. 1; 12.00 uur Juliana Vr. 3 (zevental) - MEC’07 Vr. 1; 13.00 uur Juliana Mill Vr. 2 - Oostrum/SVOC’01 Vr. 1.