Baukje van Baal

Zaterdagavond 16 maart speelde MHV’81 thuis tegen Quintus 2 uit Kwintsheul. Eerder dit seizoen wonnen de Millse handbalsters gemakkelijk van deze tegenstander.

Sophie van Eeuwijk en Ylja Rijs waren pupil van de week. Fysiotherapie Mill was wedstrijdsponsor.

Evi Bens opende na een balonderschepping de score. Vervolgens was het Nienke van de Boom die direct de hoofdrol opeiste door de eerste vijf doelpogingen van Quintus allemaal te stoppen en daarbij ook een break-out aangooide waaruit Evi Bens scoorde. Bovendien stopte ze ook een strafworp. Na acht minuten nam Quintus een time-out om orde op zaken te stellen. Uiteindelijk scoorde Quintus bij 5-0 het eerste doelpunt na bijna negen minuten spelen. Nadat Quintus opnieuw een strafworp miste en het 7-1 werd, leek de wedstrijd al bijna gespeeld.

Niets was minder waar. Zoals vaker sloop er wat gemakzucht in de ploeg en kwam Quintus terug tot 7-7. Op zich goed voor de spanning in de wedstrijd maar het gaf ook wat gemopper op de tribune.

De Millse handbalsters besefte dat er een tandje bij moest en dat gebeurde ook. Het spelbeeld draaide snel weer om en met verschillende mooie aanvallen en doelpunten vanuit alle posities werd het al snel weer 17-11 via Fenna Siebers.

Met een marge van vijf doelpunten gingen de ploegen de kleedkamer in.

Na rust pakte Nicole Neijenhuis de score weer op. Aan Millse zijde werd makkelijk gescoord. Wellicht was dat de reden dat er verdedigend wat gemakzuchtig werd aangepakt. Ondanks een paar fraaie treffers kwam Quintus terug tot 23-19. Lara Gommans riep haar ploeg bijeen om aan te geven dat zo welletjes was en dat er gewoon zakelijk gewonnen moest worden.

En zo geschiedde. Via de jonkies Chiara van Katwijk en Fenna SIebers werd het 26-19.

Quintus nam een time-out want ze leken nu duidelijk kopje onder te gaan met nog twintig minuten te spelen. Het gaf nog even wat effect want Quintus kwam nog een keer tot 26-22 maar daar was de koek mee op. MHV’81 kon door wisselen en scoorde voortdurend. Evi Bens had zelfs succes met een draaiballetje en Baukje van Baal had wederom een paar fraaie passes in petto.

De wedstrijd eindigde bij 35-30.

Aanstaande zaterdag (23 maart om 19.00 uur) gaan de dames naar koploper VOC 2 in Amsterdam. Zij verloren verrassend en staan nu twee punten boven MHV’81.