SES doet al het hele seizoen goede zaken in de vierde klasse H. Juliana Mill daarentegen kende een moeilijke start, maar is de laatste tijd toch bezig aan een opmars. Maar met deze derby in het verschiet, doet vorm er niet toe.

Op de Kogelberg werd flink gestreden om de drie punten, waar SES als winnaar uit de bus kwam. SES wint in een natte strijd met 2-1 van zijn aartsrivaal.

In de allereerste minuut liet Han Rijkers van zich horen, want zijn inzet spatte uiteen op de lat. De toon was gezet, want SES bleef drukken. In rap tempo kwamen de Langenboomse aanvallen richting het doel van Juliana Mill. Twee gele kaarten gingen naar Juliana voor overtredingen om de Langenboomse aanvallen te stoppen. Verder gingen ook Langenboomse spelers in het boekje, tekenend voor de strijd en de autoriteit van scheidsrechter Veenhof. Na een half uur spelen verstapte Juliana-keeper Kerkhof (die met een goede wedstrijd bezig was) en greep met leed naar zijn knie. De wedstrijd werd hervat, nadat Kerkhof met de brancard eraf gedragen werd en Dion Hermanussen zijn positie onder de lat overnam.

Juliana Mill kwam beter uit de kleedkamers. Na enkele minuten ramde Andy Veld de bal in de korte hoek, maar werd er afgevlagd. Nog geen vijf minuten daarna was het alsnog raak. Marijn de Wildt werd aan de rechterkant bereikt en schoot strak in de kruising, onhoudbaar, 0-1. Mill kon niet lang genieten van de voorsprong, want de eerst volgende corner van SES werd door Sebe van Huisseling binnengekopt, 1-1. SES nam het initiatief direct over. Van Den Elzen gaf de aanval daarna strak voor naar de tweede paal, waar Niek Nooijen stond. Echter verzuimde hij om de bal juist te raken. Han Rijkers tekende toch voor de voorsprong. Een vrije trap van zo’n 25 meter werd onderweg van richting veranderd door een Millse rug, waardoor Hermanussen kansloos was, 2-1. Hierna werd er niet veel meer gecreëerd tot aan de slotfase. De scheidsrechter telde er vele minuten bij, waar Juliana veel kansen kreeg voor de gelijkmaker. Maar door uitstekend verdedigend werk en meerdere reddingen van De Klein werd voor SES de drie punten verzegelt.

SES - Juliana Mill: 2-1 (0-0)
50. Marijn de Wildt 0-1
53. Sebe van Huisseling 1-1
60. Han Rijkers 2-1
Scheidsrechter: dhr. Veenhof