Foto: Marco de Man

Gedurende de afgelopen 7 maanden werd in het Land van Cuijk en omstreken de zgn. ‘Dorpencompetitie badminton’ gespeeld. Een recreatieve badmintoncompetitie tussen recreanten van 10 badminton verenigingen.

Afgelopen zondag 24 maart werd in sporthal de Looierij deze regionale competitie afgesloten met het zgn. Dorpentoernooi Badminton. 

Voor de uiteindelijk 70 deelnemers was het een gelegenheid om elkaar nog eens tegen te komen, revanche te nemen en sportief uit te dagen. Natuurlijk werd er ook nagepraat over al die wedstrijden, die op doordeweekse avonden in de verschillende Dorpen gespeeld zijn. 

De gemengd dubbel koppels waren ingedeeld in 5 poules en uiteindelijk werden er 222 badmintonwedstrijden gespeeld met een recreatief hoog niveau.

Bij veel wedstrijden was een derde set nodig om de uiteindelijke winnaar vast te stellen, waaruit blijkt dat de deelnemers goed aan elkaar gewaagd waren.

Na afloop van het toernooi werden om ca 16.30 uur eerst de poulewinnaars van de competitie zelf gefeliciteerd en kreeg het betreffende team een kraslot uitgereikt. 

Vervolgens werd de uitslag van het Dorpentoernooi bekend gemaakt. In iedere poule waren er eerste, tweede en derde prijzen en voor iedere deelnemer een speciale badminton sleutelhanger. Na nog een gezellig samenzijn in de kantine ging een ieder moe, maar voldaan naar huis. De spierpijn zal de komende dagen wel komen.

Einduitslag Dorpentoernooi 2024

Poule A
1e Elja vd Broek en Corné Timmers - Uden
2e Lisa vd Linden en Marton de Klein - Mill
3e Mijntje Mirande en Pascal Michels - Uden

Poule B
1e Elles Tonnissen en Rob Philipsen - Boxmeer
2e Janske Cooijmans en Roy de Graaf - Uden
3e Madelon vd Weem en Jos Brands - BoxCul

Poule C
1e Anouk Hendriks en Martjn Wolswijk - Boxmeer
2e Willeke Vriens en Willem Putman - Uden
3e Marja Timmers en Peter Schoenmakers - Uden

Poule D
1e Daantje vd Waal en Frank vd Heijden - Volkel
2e Wilma v Oosterlaken en Hans de Vries - Cuijk
3e Conny vd Brand en Joey Voesten - Boxmeer

Poule E
1e Hera Gerrits en Tini Holleman - Mill
2e Gwen vd Brand en Casper Schets - Mill
3e Annemie en Marius Kampert - Mill