Elke donderdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur komt een enthousiaste groep bijeen in de Wis in Langenboom om volleybal te spelen.

Onder de bezielende leiding van sportleider Corrie Cuppen begint de avond met een prettige en laagdrempelige warming-up om de spieren soepel te maken. Met meer dan 25 jaar ervaring als sportinstructrice bij Hart in Actie, weet Corrie de spelers voortdurend te motiveren. De groep reageert enthousiast bij elke geweldige rally en elk punt dat wordt gescoord.

Bij binnenkomst in de sportzaal valt meteen het plezier op waarmee er volleybal gespeeld wordt. Er wordt veel gelachen, maar tegelijkertijd is het spel serieus. Niemand wordt uitgelachen, iedereen wordt aangemoedigd. 

Het is al lang geleden dat het communicatieteam  voor het laatst in Langenboom bij het sporten aanwezig was, ver voor Corona. Ten opzichte van toen is er nog niet veel veranderd. De volleybalspelers genieten nog steeds van het spel zoals op de foto van weleer. Hoewel ze allemaal ouder zijn geworden, zijn ze nog steeds even betrokken en enthousiast.

Corrie Cuppen benadrukt hoe belangrijk het voor haar is dat iedereen naar vermogen kan deelnemen. Sportvereniging Hart in Actie, gevestigd in de gemeente Land van Cuijk,  is opgericht in maart 1995 en verwelkomt mensen met een chronische beperking zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD. De vereniging bestaat uit zowel vrouwen als mannen van 35 tot 86 jaar, en Corrie streeft ernaar om dit uitgangspunt elke sportavond waar te maken: iedereen doet mee en telt mee in Langenboom.

Precies om 20.00 uur worden de volleybalnetten snel weggenomen en verlaten de sporters de zaal. Maar voordat de laatste volleyballer is vertrokken, hebben de tafeltennissers van Taflan de zaal al overgenomen en staan er binnen twee minuten 6 tafeltennistafels klaar voor fanatiek tafeltennisspel. Het is buitengewoon om te zien dat dit allemaal mogelijk is in De Wis. Geweldig!

We belanden inmiddels in het cafégedeelte van De Wis, waar de tafels en stoelen al klaarstaan voor een gezellige nazit met een drankje. En we hebben geluk: Gerrit van Bergen viert zijn 71ste verjaardag en trakteert. Het napraten onder het genot van een drankje is een belangrijk onderdeel van de sportavond bij Hart in Actie, en dat merk je ook als je aan tafel zit als gast: iedereen is betrokken en er heerst een gezellige sfeer.

Je kunt over sporten lezen, filmpjes kijken, naar verhalen luisteren, maar het zelf doen is toch gewoon het mooiste en het beste. Doe je ook twee keer gratis mee?

Of kom gewoon langs op een donderdagavond in de Wis in Langenboom. 

Op de dinsdagavonden wordt wekelijks in de Wester gesport van 19:00 tot 20:00 uur en van 20:00 tot 21:00 uur. Er wordt dan volleybal gespeeld.

Op de donderdagavonden is er in de Wester in Mill wandelvoetbal van 18:00 tot 19.00 uur. In de Wester in Mill en in de Wis in Langenboom wordt volleybal gespeeld van 19:00 uur tot 20.00 uur. 

Aanmelden of meer weten

Voor meer informatie Website https://hartinactiemill.nl.

Je kunt ook terecht bij: Wilma de Klein: telefoon 06 - 10125101 en voor wandelvoetbal bij Johan Verheijen: telefoon 06 - 16838713.

Communicatieteam Hart in Actie