Op zaterdag 30 maart traden een 11-tal Taekwon-Doka's uit Mill e.o. aan voor het jaarlijkse Open Noord-West Veluwe Taekwon-Do toernooi dit keer in Nunspeet. Het toernooi georganiseerd door Taekwon-Do vereniging Martowirono uit Elburg had maar liefst 391 deelnemers.

Het Millse team wat varieerde in leeftijd van 8 jaar t/m 44 jaar was goed gemotiveerd om mee te doen en werd begeleid door een 3-tal coaches Chris IJskes (2e dan), Mike Kremers (2e dan) en Anke Peters (4e dan). Mark Gerrits, Bo Hendriks en Anton Hoevenaars gingen mee als scheidsrechter.

De drie onderdelen waren: Tuls een onderdeel waar 2 partijen strijden in een bepaalde oefenvorm afhankelijk van de bandkleur en de klasse waar ze in deelnemen. De poule waar ze ingedeeld waren is dus afhankelijk van leeftijd, geslacht, gewicht en bandkleur. Gewicht speelt uiteraard pas een rol bij het onderdeel sparren. Waar middels een vrij gevecht zoveel mogelijk punten gescoord dienen te worden. Het onderdeel hoogtesprong was enkel voor jeugd en junioren waar door middel van een traptechniek met sprong een object zo hoog mogelijk geraakt dient te worden.

Buiten de spanningen en nodige zenuwen welke zo'n wedstrijd met zich meebrengt wisten de deelnemers onder het toeziend oog van familieleden en andere supporters 6 prijzen binnen te halen.

Bij het onderdeel tuls waar de groepen erg groot waren wisten 2 deelnemers een mooie dik verdiende 3e plaatst te behalen: Areej Al-Ademi in de junioren b-klasse en Illse Hurkmans in de volwassenen a-klasse. 

Bij het onderdeel sparren ging het iets beter voor de Millse delegatie hier wisten 4 deelnemers een podiumplaats te behalen: Areej Al-Ademi behaalde een 3e plaats in haar gewichtsklasse junioren b-klasse. Verder was er ook nog drie keer een 2e plaats deze werden behaald door: Aiman Al Ademi jeugd b-klasse, Ihor Herasymenko junioren b-klasse en Jay Mangroelal senioren b-klasse.

De deelnemers waren:

  • Jeugd b-klasse: Aiham A-Ademi, Yadira van der Burgt, Iris Linders, Aiman Al-Ademi
  • Junioren b-klasse: Yaroslav Herasymenko, Ihor Herasymenko, Omaymah Al-Ademi, Areej Al-Ademi
  • Volwassenen b-klasse: Jay Mangroelal
  • Jeugd a-klasse: Janthe Hurkmans
  • Volwassenen a-klasse: Illse Hurkmans

De Millse delegatie kijkt terug op een leuke leerzame dag voor alle deelnemers en was erg tevreden met de resultaten. Iedereen van harte gefeliciteerd. Voor info www.itf-tkd.nl.