LBL2024: Klimtoertochten en graveltochten. Op donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, houdt Toerclub De Doortrappers uit Langenboom weer haar traditionele toertochten voor de geoefende toerfietser. De deelnemers kunnen kiezen uit 2 wegtoertochten, of 3 graveltochten.

Wegtoertochten

De beide wegtoertochten, echte klimtochten, voeren vanuit Langenboom door het mooie landschap van Oost Brabant, via natuurgebied De Vilt en het Maasdal naar de heuvels rond Berg en Dal. Alle uitdagende klimmetjes zullen worden aangedaan, zoals o.a. De Stekkenberg, Tivoli, Oude Holle Weg.
Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van rustige weggetjes. Moeilijke verkeerspunten en drukke wegen worden gemeden. Gevaarlijke punten worden tijdig aangegeven middels waarschuwingsborden.
BEIDE ROUTES ZIJN UITSLUITEND TE RIJDEN MET BEHULP VAN DE NAVIGATIE (GPX).
De Doortrappers hebben hiertoe besloten omdat vrijwel het hele toerfietspeloton inmiddels met navigatie rondtoert en het uitzetten van al onze routes met pijlen een te arbeidsintensieve klus is geworden.
De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 95 en 125 km. 
De langste afstand is een uitdagende klimtocht met bijna 700 hoogtemeters. Ook de korte afstand is voor menigeen een uitdaging met 400 hoogtemeters. 
Er kan tussen 07.00 en 10.00 uur gestart worden in gemeenschapsaccommodatie De Wis, Dominicanenstraat 25 in Langenboom.
Ook bestaat de mogelijkheid om de beide routes te beginnen bij Café Ton Oomen, Reestraat 4 in De Horst, zowel start- als pauzeplaats. Starttijd hier is tussen 08.00 en 09.00 uur.

Graveltochten

Deze dag bieden wij ook de mogelijkheid om een drietal graveltochten te rijden. 
Gravelrijden is een relatief nieuw onderdeel van de fietssport. Met speciale gravelfietsen, of met de mountainbike, wordt gereden op voornamelijk onverharde gravel- en zandpaden. 
Vanuit de startlocatie in De Wis kunnen de deelnemers drie afstanden rijden, te weten: 60, 85, of 105 kilometer. 
Deze routes gaan door de Maashorst, de Kuilen, Princepeel, Molenheide, kanaalzone, Tongelaar en komen via de Gasselse Bossen en het Raamdal weer terug in Langenboom.
OOK DE GRAVELROUTES ZIJN UITSLUITEND OP NAVIGATIE (GPX) TE RIJDEN.

Informatie

Informatie is beschikbaar via de site van de NTFU, of via de website van De Doortrappers, www.doortrappers.nl. Of via telefoonnummer 06-12419668.
ENKELE DAGEN VOOR DE START ZIJN DE ROUTES OP DE SITE VAN DE NTFU, FIETSSPORT.NL, OF OP DE SITE VAN DE DOORTRAPPERS, DOORTRAPPERS.NL, TE DOWNLOADEN.

Wie zijn De Doortrappers?

Wielertoerclub De Doortrappers is in 1980 opgericht en telt momenteel 80 leden.
Op zondag vertrekken deze bij de kerk in Langenboom om hun wekelijks rondje te rijden. 
Dit gebeurt in diverse groepen. 
Er wordt gefietst in 4 groepen (A-B-C-D), al naar gelang snelheid en afstand. 
De A-groep, de snelste groep, rijdt ruim 100 km met een gemiddelde van ongeveer 31 km/uur. De D-groep doet het wat rustiger aan met kortere afstand en een gemiddelde van 25 km/uur.
Ook is er een groep mountainbikers, dames en hetren, die fanatiek hun discipline beoefent.
Door de week gaan onze leden ook de weg op. 
O.a. op woensdagmorgen, woensdagavond en vrijdagmorgen vertrekken diverse groepen voor een rondje door de omgeving.
Onderweg wordt gepauzeerd en genoten van een kopje koffie.
In de winter blijven we ook actief op de fiets. Sommigen op de weg, anderen stappen over op de mountainbike of gravelfiets.
Voor onze leden worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een jaarlijkse Clubdag, een Regelmatigheidsrit, koffiedrinkmorgens, info-avonden, meerdaagse fietstochten, etc.
Voor alle toerfietsers organiseren wij in november twee mountainbiketochten in combinatie met drie graveltochten en in mei, met Hemelvaart, twee wegtoertochten en drie graveltochten. 
Hierbij verwelkomen we deelnemers uit heel Nederland.
Er wordt gefietst volgens de regels van de NTFU, waarbij veiligheid voorop staat.
Heb jij interesse om ook eens aan te sluiten en uit te proberen of deze gezellige tak van sport iets voor jou is, dan kun je driemaal gratis meefietsen met één van de groepen.
Zorg voor een goede fiets en... een fietshelm is verplicht!
Informatie is te vinden op onze website Doortrappers.nl, of neem contact op met een van onze leden.