De entourage op de voorlaatste speeldag op zondag 12 mei was uitstekend. Prima weer en een wedstrijd waarbij twee partijen moeten strijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Juliana moest winnen om alles in eigen hand te houden, terwijl voor Achates vooral niet verliezen belangrijk was.

Juliana begon dan ook voortvarend en zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Nadat er al een paar goede mogelijkheden niet verzilverd werden was het in de 11e minuut al raak voor Juliana. Andy Veld wordt halverwege de Achates helft ingespeel en draait vervolgens naaar binnen om op te stomen richting vijandelijke zestien. Zijn snoeiharde schot wordt nog gekeerd door de doelman, maar vevrolgens is Marijn de Wildt er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken. Het Juliana publiek gaat er vervolgens eens goed voor zitten, maar daar waar de openingstreffer bevrijdend zou moeten werken werkt deze eerder verlammend. Het is dan ook Achates wat iets meer de verdedigende stellingen verlaat en langzaam de overhand neemt. Dit leidt al in de 18e minuut tot de gelijkmaker wanneer Achates een corner mag nemen en de Juliana defensie deze niet voldoende weg weet te werken. Uiteindelijk is het Damien Matulessy die vanaf een meter of tien binnen kan werken. Vervolgens ontpopt zich een rommelige wedtrsijd met typisch degradatie voetbal. Tot de rust zijn er dan ook geen wapenfeiten meer te vermelden.

In de tweede helft gaat Juliana opnieuw op zoek naar een hernieuwde voorsprong, terwijl Achates achterin de rijen gesloten probeert te houden. Het voetbal blijft van beide kanten matig waardoor er nauwelijks kansen ontstaan. Toch krijgt Juliana na ruim een uur spelen een grote kans als Andy Veld alleen op de doelman af mag gaan. Deze weet echter met een ultieme redding de 2-1 te voorkomen. De corner levert voor Juliana niets op, maar bij een snelle uitbraak van Achates klapt de buitenspelval niet goed dicht waardoor Damien Matulessy aan de andere kant ook alleen op de doelman af kan gaan. Deze weet wel af te ronden waardoor Achates op voorsprong komt. Hierna probeert Achates op alle manieren het spel te ontregelen. Toch komt Juliana in de 84e minuut op gelijke hoogte. Bram Kremers wordt diep gestuurd en speelt zich met een individuele actie vrij. Zijn voorzet komt bij de 2e paal waar Luc van Tienen die fraai binnenkopt. Ondanks de 7 minuten eztra tijd komt er voor Juliana geen beloning meer.

Door dit resultaat en het resultaat op de andere velden heeft Juliana het ontlopen van directe degradatie niet meer in eigen hand. Het zal in de laatste wedstrijd van dit seizoen in Milsbeek een overwinning moeten behalen, terwijl Achates moet verliezen. Pikant detail daarbij is dat bij winst of gelijkspel van Juliana SES zich mag kronen als kampioen in de 4e klasse H.