Door een knappe 4 - 0 overwinning kan Vollan DS2 5 belangrijke punten bijschrijven. Door dit resultaat nestelen zij zich vaster in de middenmoot van de 2de klasse en de beoogde doelstelling van klassebehoud komt hierdoor steeds beter in zicht.

De overwinning ging weliswaar niet altijd gepaard met oogstrelend volleybal, maar dit werd mede veroorzaakt door het zwakke spel van Detac uit Zeeland. Met alle respect voor de tegenstander maar om een goede wedstrijd op de vloer neer te leggen heb je tenslotte 2 teams voor nodig en dat was in deze wedstrijd niet het geval.

Vollan Ds 1 leed een 3 - 1 nederlaag tegen de concurrent voor de 3de plaats op de ranglijst VC Meterik. De 1ste set was een duidelijke prooi voor Meterik en met een setstand van 17 - 25 was het duidelijk voor Vollan dat er een knop omgezet moest worden. Dit gebeurde dan ook en de 2de werd met 25 - 20 binnengeharkt. Enige smet bij deze setwinst was het uitvallen van Jill Verkerk die ongelukkig ten val kwam en enigszins dizzy het veld moest verlaten. De opgelopen blessure was van dien aard dat zij de wedstrijd moest staken. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd. Haar vervangster op de middenpositie Ilse Claassen, deed het naar behoren, maar Vollan leverde door het wegvallen van Jill zoveel aanvalskracht in waardoor Meterik steeds beter in de wedstrijd kon komen. Toch was de 3de set nog een gelijkopgaande strijd en deze werd, mede door een enkele slordige service-fouten van Vollan in de beslissende fase van de set, nipt met 23 - 25 verloren. Deze nederlaag werkte in negatieve zin door in de 4de set en met een setstand 17 - 25 ging de wedstrijd dan ook met 1 - 3 naar Meterik. Een ongelukkige nederlaag, dat moet gezegd worden, maar wel een gemiste kans om uitzicht te blijven houden op een 3de plaats in de eindstand.

Vollan Ds 3 behaalde een verdienstelijke 4 - 0 overwinning tegen Havoc Ds 4in en uit Haps. Hopelijk is het lek nu boven en geeft de trainerswissel het team zo’n enorme boost dat zij hier en daar nog voor enkele verassingen kunnen gaan zorgen in deze competitie. De reis die Vollan MC1 moest maken naar Vlijmen om hun wedstrijd tegen Minerva af te werken was meer dan de moeite waard. In een meer dan 2 uur durende 5 setter werd helaas een 3 - 2 nederlaag geleden maar het vertoonde spel stemde de coaches in ieder geval tot tevredenheid en gaf maar weer eens de bevestiging dat de speelsters een enorme groeispurt hebben gemaakt in deze competitie.

De wedstrijd van Vollan MA1 werd verplaatst naar maandag 1 februari dus de uitslag van deze wedstrijd moeten wij U helaas schuldig blijven. Door de carnavalsperikelen is de eerstvolgende competitieronde pas op 20 februari dus tot die tijd zal er weinig nieuws van het volleybalfront komen. Alaaf!