Na het carnavalsweekend en wat vrije speeldagen, mochten de Millse meiden beginnen aan de laatste beslissende wedstrijd. De druk was erg hoog. Er was 1 opdracht, en die was duidelijk: winnen!

Gretig begon Mill aan de wedstrijd, de eerste aanvallen werden ingeleid door Lis van Gaal. Mill kregen veel kansen echter de afronding was er steeds net niet. Ook na de 1e wissel bleef het spel eenzijdig. Mill bleef de aanval zoeken. Hierdoor moest er noodgedwongen een ander scenario ingezet worden om wat te veranderen. Uiteindelijk was het, met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft,  Fleur Hermans die met een splijtende pass Anne Sweens wist te bereiken. Zij speelde zich vrij, liep wat naar rechts en wist de keepster in de verre hoek te passeren. Deze goal kwam echt als een verlossing. Een strafcorner nog geen minuut later die genomen werd door Fleur, vervolgens doorgetikt door Lis en afgerond door Anne betekende de 0 - 2. Gemert was zeker niet kansloos, en leken op de tegentreffer af te stevenen. Keepster Esther Verbruggen stopte de aanval, en speelde de bal direct door naar Fleur. Fleur bedacht zich geen moment, rende de cirkel in en speelde de bal rechts van de keepster de goal in. Deze comfortabele 0 - 3 bleef slecht even op het scorebord staan omdat Gemert vlak voor tijd, de 1e tegentreffer maakte.
Dit alles in de laatste 5 minuten van de eerste helft.

De tweede helft was het weer even zoeken. Een assist van Fleur op Marit Verbruggen werd omgezet in doelpunt nummer 4. Marit herhaalde het trucje nog een keer, nu op aangeven van Lis.
Gemert wist nog wel de tweede treffer te scoren. Het slotakkoord was voor Mill. Fanatiek bleven ze doorgaan. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd dit nog beloond. Fleur zag Lis vrijstaan, die vanaf de kop van de cirkel erg mooi wist te scoren. De toeters van het meegereisde publiek overstemden het eindsignaal. Het stond op het scorebord 2 - 6. Dit betekend dat de Millse meiden ongeslagen kampioen zijn geworden.

Een fantastisch resultaat, en zoals het hockeydames betaamt, zal dit tot in de late uurtjes worden doorgevierd!