Ondanks het gure weer en de hoeveelheid regen die er is gevallen werd de wedstrijd in Wijbosch afgewerkt op het hoofdveld, dat er goed bij lag. Op de ranglijst is het verschil tussen SES en WEC vrij groot, maar tijdens deze wedstrijd was dat niet te merken.

De teams gingen gelijk op en onder leiding van scheidsrechter de Brouwer eindigde het in 1-1.
Na een rustige eerste 10 minuten was de eerste grote kans voor WEC. Een lage schuiver ging voorlangs. Snel daarna volgde twee mogelijkheden, maar de lat hield de openingstreffer tegen. SES zette daar een kans van Sebe van Huisseling tegenover. De wedstrijd werd harder en harder en dat bleef het tot het eindsignaal. Meerdere opstootjes ontstonden na harde tackles van met name WEC. Melvin van de Elzen kon de wedstrijd niet uitvoetballen vanwege de gevolgen van zo’n grove actie. Vlak voor rust viel dan toch het eerste doelpunt, zij het met een beetje geluk. De vrije trap van Robin Aalbers, genomen vanaf de zijlijn, viel zonder aangeraakt te worden in het zijnet. Keeper Luuk Santegoeds kon de bal niet meer keren. Jari Lukassen verzuimde later de score te verdubbelen na een goede vooractie van Van Huisseling.

De tweede helft ging de wedstrijd weer gelijk op, maar het niveau lag niet erg hoog. Er werd hard gevoetbald en er werd aan beide kanten slordig balverlies geleden. Zo kwam Thomas Bolink in een goede positie om uit te halen rond het zestienmetergebied. Zijn schot belandde via de onderkant van de lat achter de doellijn. Pas in de 80e minuut werd het weer spannend toen keeper Tijn Verstegen meerdere malen alert reageerde. In de counter gaf Gijs Bens een scherpe voorzet op Tijn Cuppen, die net te kort kwam.

WEC - SES: 1-1 (0-1)
43. Robin Aalbers 0-1, 50. Thomas Bolink 1-1
Scheidsrechter: de Brouwer