Mountainbikers en wegrenners die ieder hun eigen sportieve uitdaging kiezen. Dat kan tijdens de veertiende ‘8 van Oost-Brabant’ op zondag 6 maart met als startplaats sport- party- en evenementencentrum Fitland XL aan de Hoogveldseweg 1 in Mill. Door het bos of op de weg, er is voor iedereen een afstand die past.

Zo is er voor de mountainbikers een heuse marathon van 120 km op een uniek parcours zonder dubbeling, slingerend door de bossen over paden en single-tracks en via mooie landweggetjes. Maar men mag ook gerust kiezen voor een afstand van 100, 80, 60, 40 of 20 km.

Voor de wegrenners is er opnieuw een mooie route van 80 km uitgezet met pijlen. Nieuw vorig jaar werd de wegtocht direct enthousiast ontvangen. Een prima afstand zo aan het begin van het wegseizoen was een vaak gehoorde opmerking. Veel deelnemers fietsen ook heen en terug en vullen daarmee zelf hun kilometers nog aan.

De combinatie van beide tochten binnen de ‘8 van Oost-Brabant’ is een prachtige formule. Zeker ook door een goede samenwerking met de verschillende natuurbeheerders in het gebied (Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap). De organisatie van het WielerCollectief Land van Cuijk doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf sportief kunnen uitdagen en tegelijkertijd kunnen genieten van de afwisselende natuur en de goed verzorgde pauzes. Mooi om elkaar vanuit het bos en vanaf de weg te ontmoeten bij de start en finish en op de centrale pauze. Als extra krijgt elke deelnemer bij de start een gratis lotnummer en kan na afloop bij de finish bij Fitland zien of hij of zij in de prijzen is gevallen. Ook mooi om nog even gezellig na te praten.

De vier organiserende wielerverenigingen (TWC Oost-Brabant – Wanroij, WTC De Doortrappers – Langenboom, TWC De Tweewielers – Gassel, WielerClub Mill – Mill) nodigen uiteraard alle mountainbikers en wegrenners uit de eigen regio uit om opnieuw een sportieve uitdaging aan te gaan. Ook iedereen verder weg vanuit Nederland, België en Duitsland nodigen we uit om (opnieuw) sportief kennis te komen maken met het mooie Land van Cuijk.

Alle benodigde informatie kan men vinden op www.8vanoostbrabant.nl.