Op 5 en 6 maart Openingscross op circuit De Kuilen

Aanstaande zaterdag 5 en zondag 6 maart zal circuit De Kuilen in Mill het strijdtoneel vormen voor de MON Openingscross van het seizoen 2016.

Op 5 maart rijden 7 klassen, de Damesklasse, MX Open Junioren, MX Open Senioren, MX 2 Junioren, MX 2 Senioren, Quad Junioren/Senioren en de nieuwe Veteranenklasse voor rijders boven 45 jaar. En juist voor deze klasse is enorm veel animo. Voor alle klassen is het meteen de eerste wedstrijd om de punten, voor de Damesklasse is het een selectie wedstrijd. Vooral op de eerste dag rijden vele regionale coureurs op circuitpark De Kuilen.

De rijders uit Mill die op zaterdag rijden: Erik Houweling, Quad Junioren, Mark van den Bungelaar en Roy van Lanen, MX Open Junioren, en ook uit Mill Dennis Schoenaker en Niels van der Duijn die rijden in de MX 2 Junioren. 

Hoofdprogramma

Op zondag 6 maart komen alle grote klassen met de toppers in actie en er zal fel gestreden worden in 6 klassen, inclusief de belangrijkste Interklassen. Dan zal men een eerste indruk krijgen hoe de krachtsverhoudingen dit jaar liggen. Diverse rijders zijn van klasse, van motormerk of van team gewisseld, ook maken de gepromoveerde rijders hun eerste meters in hun nieuwe klasse. Niet alleen de strijd om de NK punten is de inzet, het is ook een Selectiewedstrijd voor de nog te vergeven IMBA startplaatsen in alle Interklassen op 2, 3 en op 4 wielen die allen twee manches rijden.

Tussen de toppers in de MX 2 Inters zal ook Kay Ebben uit Wilbertoord het met zijn Van de Laar Yamaha opnemen tegen o.a. de Nederlandse en Europese kampioen John Cuppen (Escharen), Rick Rijkers uit Landhorst, Jarno Derks, Ronnie van Rooij, MX Open Inters kampioen Mike van den Bogaert (nu op Suzuki) en René Albers.

Ook bij de Open Inters hebben we een rijder uit Wilbertoord aan de start, Arno van Tienen. Hij keerde na een zware blessure vorig jaar sterk terug en zal zeker een vuist maken tegen favorieten als Jarno Verhorevoort, Mike Kras, Jeremy de Vink, Rinnie van Linden, Davy Janssen en Andy Giesbers uit Haps. 

Veel interesse gaat uit naar de Zijspannen waarbij meer startbewijzen zijn uitgegeven dan ooit. Vele sterke combinaties uit o.a. Schaijk, Pierre & Nick van der Venne, Thom van de Lagemaat & Lars de Laat, Frank Mulders & Joey van der Venne en jongelingen als Julian Veldman & Jorrit van der Putten zullen op puntenjacht gaan. Bij de Zijspan Nationalen rijden ook nog diverse halve en hele combinaties uit o.a. Schaijk. 

Daarnaast rijden nog de immer spectaculaire Quad Inters en Nationalen met alle toppers.

Fren Fick rijdt op zondag mee in de MX Open Nationalen. Hierin komen ook uit Jurgen van den Bungelaar en Leopold van den Bungelaar uit Langenboom, beide lid van de CCM de Zandhazen. In de MX 2 Nationalen zien we o.a. Daan en Marnick Schel en Juul van den Heuvel uit Zeeland.

Veiligheid

De eisen voor de veiligheid van de toeschouwers zijn dit jaar enorm aangescherpt bij zowel de wedstrijden van MON als KNMV. CCM De Zandhazen heeft vele extra inspanningen geleverd om dit te bewerkstelligen. Maar circuit De Kuilen behoort tot de beste circuits van Nederland dus er blijft voor de toeschouwers veel te genieten, er zijn vele veilige plaatsen waar het publiek het spektakel op de baan goed kan volgen. Er is een grote verwarmde feesttent en parkeren kan men dicht bij de overzichtelijke baan. Op beide dagen beginnen de trainingen om 9.00 uur en de wedstrijden over twee manches per klasse starten rond het middaguur. De ingang is vanaf de Fazantenweg aan de weg Mill - Langenboom.