SES krijgt koploper Berghem Sport op bezoek op een mooie zonnige zondagmiddag. Beide teams zijn gebrand om tot een goed resultaat te komen.

Berghem speelde vorige week gelijk door een late gelijkmaker in de 97e minuut, die leidde tot de 1-1. Zij willen deze week een goed resultaat behalen om nummer 2 Schadewijk voor te blijven. SES daarentegen behaalde vorige week een uitstekend resultaat tegen directe concurrent Boskant door met goed voetbal de tegenstander met 3-0 te verslaan.

De wedstrijd begint wat aftastend, beide teams weten dat een counter dodelijk kan zijn en spelen daarom zonder veel risico. Het eerste wapenfeit komt van SES dat met ongevaarlijk schot keeper Eveleens van Berghem niet uittest. Na een minuut of 20 komt de wedstrijd wat losser en durven beide teams meer op de aanval te spelen. Keeper Verstegen uit Langenboom weet een aantal keren de bal klemvast te pakken en komt niet in de moeilijkheden. Na 25 minuten weet spits Bens de bal te onderscheppen en kan uitbreken, door een foutieve ingreep van Joep Wintjes wordt hij gevloerd en wordt de aanval afgebroken. Wintjes krijgt hiervoor de gele kaart.  5 Minuten later lijkt Berghem dan eindelijk de openingstreffer te maken maar wegens buitenspel wordt deze goal niet goedgekeurd.

Het begin van de tweede helft was rommelig, weinig  kansen over en weer. Na 70 minuten spelen werd het iets grimmiger op het veld, dit resulteerde in een paar mogelijkheden. Tijn Verstegen stond goed te keepen en wist een aangeraakte bal net over te tikken. 15 Minuten voor tijd maakte Gijs Bens met een prachtige actie over rechts zijn directe tegenstander dol en gaf met een strakke voorzet een assist op de inkomende Sebe van Huisseling, 1-0. Berghem begon meer te drukken en de scheids moest een aantal keren met geel ingrijpen. Er moet bij vermeld worden dat het veld echt moeilijk bespeelbaar was, waardoor er soms hachelijke situaties ontstonden. 10 Minuten voor tijd leek de gelijkmaker te vallen, maar  er werd hands gemaakt door Berghem waardoor wederom een goal niet op het scorebord verscheen. In de 85e minuut was het wel raak, de verdediging van SES verkeek zich op een strakke voorzet en Jeffry van Os van Berghem reageerde wel kordaat. 1-1 Wat tevens de eindstand van deze goede pot voetbal is.

SES - Berghem Sport: 1-1 (0-0)
75’ van Huisseling 1-0
85’ van Os 1-1
Scheidsrechter: Berkvens