Afgelopen zondag stond Siebers/Klick 1 tegenover Avanti uit Schijndel in de nacompetitie om een plek in de Hoofdklasse. De KNKV gaat het dameskorfbal reorganiseren waardoor er volgend seizoen maar één Hoofdklasse poule meer is.

Klick ‘15 had dit seizoen een zware poule en wist een mooie vijfde plek te bemachtigen. Om volgend jaar ook Hoofdklasse te mogen spelen moet er nacompetitie gespeeld worden. De eerste wedstrijd was voor thuispubliek, zowel Klick ‘15 als Avanti waren optimaal voorbereid en zorgde in Wanroij voor een mooie pot Korfbal.

Het tempo lag hoog en kansen waren er voor beide partijen. Klick ‘15 neemt met een doelpunt van Jolanda Bouwen de voorsprong en weet dit in de eerste helft prima vast te houden. Af en toe komt Avanti op gelijke hoogte maar daarna is het toch weer Klick ‘15 die een extra doelpuntje pakt. Klick ‘15 had zich in de eerste helft nog wel wat meer mogen belonen maar het scoren gaat soms wat moeizaam. Met de rust is Avanti weer op gelijke hoogte, 6-6.

Na de rust is het Avanti die de voorsprong pakt, maar Klick ‘15 laat deze voorsprong niet groot worden. Ze blijven in de kielzog van Avanti en komen telkens op gelijke hoogte tot 11-11.

De eindfase van de wedstrijd is begonnen en het is Lotte Selten die voor Klick ‘15 de voorsprong pakt, 12-11. Avanti maakt echter snel gelijk en dan begint de laatste minuut. Avanti weet een afstandschot te benutten en laat Klick ‘15 met twee verliespunten achter. Volgende week is de return en degene met de meeste doelpunten krijgt de plek in de Hoofdklasse. Werk aan de winkel voor Klick ‘15 maar zeker niet onhaalbaar!

Voor Klick ‘15 scoorden: Jolanda Bouwen, Pien Kuppen,Anja Derks, Lotte Selten 2x, Kim Verbruggen, Mieke Selten en Rian Derks 1x.

Klick ‘15 1 - Avanti 1: 12-13
Odio F1 - Klick ‘15 F1: 14-4
Klick ‘15 MW2 - Oranje Wit MW1: 4-9
De Merels MW1 - Klick ‘15 MW1: 14-6

Zo 20-3 Avanti 1 - Klick ‘15 1: 20.00 uur, Schijndel