Met pijn en moeite heeft SES uit Langenboom de uitwedstrijd tegen Ollandia winnend afgesloten. Al na 10 minuten bracht Sebe van Huisseling de ploeg uit Langenboom op voorsprong en leek SES een gemakkelijke middag tegemoet te gaan.

Ver in de tweede helft kwam Ollandia echter nog gevaarlijk uit de hoek en wist SES-doelman Tijn Verstegen met een aantal fraaie reddingen puntverlies te voorkomen.

De wedstrijd startte voortvarend voor SES. Het was duidelijk de betere ploeg en creëerde een aantal goede kansen. Heel verwonderd was de 0-1 tussenstand na 10 minuten spelen dan ook niet. Gijs Bens profiteerde van een fout in Ollandse zestien en bediende Sebe van Huisseling. Die schoot met een droge knal raak. SES bleef domineren, maar buitte het overwicht niet verder uit.

Hetzelfde verhaal in de tweede helft: SES voetbalde beter, maar vergat de trekker over te halen. Dat kwam de Langenbomers nog bijna duur te staan, want in het laatste kwartier verloor de uitploeg de grip op de wedstrijd. Ollandia knokte zich terug en kreeg zelfs een aantal mogelijkheden. Doelman Tijn Verstegen stond echter z'n mannetje en hield zijn doel schoon. Door puntverlies van concurrent FC Schadewijk is SES nu de nieuwe nummer 2 van de ranglijst. Volgende week wacht een mooi affiche: SES - FC Schadewijk.

Ollandia - SES 0-1 (0-1)

10. Van Huisseling 1-0