Op zondag 3 april werd in sporthal de Looierij in Mill voor de 20e keer het Dorpentoernooi Badminton voor de senioren gespeeld. De uiteindelijk 94 deelnemers, afkomstig van 10 verschillende badminton verenigingen uit de regio, sloten hiermee hun competitie af. Het was een gelegenheid om elkaar nog eens tegen te komen, revanche te nemen en sportief uit te dagen.

De gemengd dubbel koppels waren ingedeeld in 5 poules en er werden uiteindelijk 189 badmintonwedstrijden gespeeld met een recreatief hoog niveau. Het was vanuit de wedstrijdkamer een lust voor het oog zoveel mensen intensief bezig te zien.
Helaas moest één koppel het voortijdig af laten weten en raakte één heer geblesseerd. Deze werd gelukkig al snel vervangen zodat het toernooi toch volgens planning kon doorgaan.
Het was een zgn ‘continue’ toernooi zonder gezamenlijke pauze tussen de middag, d.w.z. dat de banen continue bezet waren van ’s morgens 10.00 uur - ’s middag 17.00 uur. Zodra een baan vrij kwam, werd de volgende wedstrijd erop gespeeld.
Het was een gezellig en goed georganiseerd toernooi, mede mogelijk gemaakt door de RABO bank Land van Cuijk en Maasduinen, Badmintonarena en Patrick Weren, die ervoor zorgden dat er deze 20e keer iets extra’s was!
Na afloop vond in de kantine van de sporthal natuurlijk de prijsuitreiking plaats.
Eerst werden de poule winnaars van de Dorpencompetitie zelf gefeliciteerd met hun overwinning en daarmee met hun promotie naar een hogere poule. Voor het winnende team waren er krasloten!
Wie weet heeft de competitie voor één van de deelnemende teams nog een leuk staartje!

Trotse winnaars van de Dorpencompetitie Badminton 2016

Vervolgens werd de uitslag van het Dorpentoernooi bekend gemaakt. Om tot uiteindelijke plaatsing te komen moest er heel wat gerekend worden! Veel wedstrijden gingen gelijk tegen elkaar op, waaruit blijkt dat de deelnemers goed aan elkaar gewaagd waren. 

Einduitslag Dorpentoernooi 2016

Poule I
1e Rianne Eberhard en Paul Hermse, Boxmeer
2e Karin Fleuren en Richard Garot, Cuijk
3e Renske van Haaren en Jos Brands, Cuijk

Poule II
1e Jozé Verbeet en Marton de Klein, Mill
2e Chantal Driessen en Jeff van Tol, Cuijk
3e Inge Conway en Terence Hoyer, Volkel

Poule III
1e Mijntje Mirande en Henny v.d. Elzen, Uden
2e Nicole v.d. Cruijsen en Edwin Jelsma, St Anthonis
3e Maria v.d. Brand en John Toonen, Overloon

Poule IV
1e Claudia Hofkens en Reik van Veen, Grave
2e Hanneke Vlodrop en Frank Zwakhoven, Grave
3e Tini Geboers en Henri Jansen, Cuijk

Poule V
1e Michelle v.d. Pavert en Alexander v. Dam, Uden
2e Jolanda Oonk en Frits Sanders, Oeffelt
3e Helen Bevers en Hans Verhoeven, Veghel