Pupil van de week Guus Hendriks met zijn favoriete speler Sebe van de Huisseling

Sportpark De Kogelberg ligt er mooi bij op deze zonnige middag. Ook SES start zonnig met enkele kansjes in de eerste minuten. Na acht minuten slaat het weer om en staat SES met 0-1 achter.

Een scrimmage voor de goal zorgt ervoor dat Jordy Hoeks de bal eenvoudig in de goal kan werken. Direct na de Osse goal krijgt Melvin van de Elzen een grote kans, maar zijn actie wordt gepareerd door keeper Ridvan Cabael. Direct daarop krijgt Cito een enorme kans. SES keeper Tijn Verstegen stopt de bal en speler echter sterk bij de één op één situatie. Een mooi begin van de wedstrijd.

Toch wordt Cito gedurende de wedstrijd sterker dan SES, sommige SES spelers blijken simpelweg niet zo fel te zijn als de spelers uit Oss. Dit resulteert in de 0-2 na dik twintig minuten spelen in de tweede helft. Een voorzet vanaf rechts komt voor de SES goal waar verdediger Stef Rooijendijk twee spelers moet proberen te stoppen. Dit lukt echter maar bij één van de twee waardoor Cobenn Farneubun relatief eenvoudig, maar met voldoende kracht binnenschiet. Vijf minuten later doet SES wat terug. Gijs Meulepas kopt de bal uit een corner richting goal, maar de bal mist voldoende kracht. Tijn Cuppen is hier echter scherp op en verlengt de bal in de Osse goal. Het is 1-2 met nog ongeveer 20 minuten te gaan. SES pakt het initiatief enigszins terug door Jari Lukassen door te schuiven en één op één te gaan spelen. Dit levert enkele kansjes en mooie aanvallen op, maar overall laat SES niet haar best mogelijke voetbal zien. Kort voor tijd gooit Cito de wedstrijd op slot. Een tweede goal van de goed spelende Hoeks zet de eindstand op het scorebord: 1-3. Voor deze goal moet Hoeks 3 á 4 man passeren, iets wat hem vrij eenvoudig afgaat. Concluderend kan gesteld worden dat SES terecht verloren heeft van Cito, individuele klasse en felheid bleken de doorslag te geven.

Door de winst van SDDL op NLC maakt SES toch nog kans op promotie. De periode schuift door en SES is niet meer te passeren door NLC. De nacompetitie is bereikt!

SES - Cito: 1-3 (0-1)