Kay Ebben

De Cross Club Cuijk zal in het Pinksterweekend van zondag 15 en maandag 16 mei gastheer zijn bij interessante nationale motorcrosswedstrijden op het bekende circuit Lombok.

Op de eerste dag komen aan de start de MX Open Junioren en Nationalen, de MX 2 Senioren en Nationalen en daarnaast de klassen Quad Jun/Sen en Quad Nat/Int. Alle klassen rijden voor het kampioenschap.

Kay Ebben bij Inters op maandag

Op maandag tweede Pinksterdag is er weer een vol programma. Dan rijden de Damesklasse, de populaire Veteranenklasse, de MX 2 Junioren en de MX Open Senioren. Het klapstuk van de veiling wordt ongetwijfeld de strijd bij de twee klassen voor Inters. Want zowel de MX 2 Inters als de MX Open Inters rijden twee manches in Cuijk, alle wedstrijden tellen ook op de tweede dag weer mee voor het Nederlands Kampioenschap.
Bij de Inters MX 2 staan alle toppers aan de start en op moment van schrijven zijn er vier NK wedstrijden verreden die ook vier verschillende winnaars hebben opgeleverd. Mike van den Bogaert won de eerste wedstrijd, Dylan van Veghel de tweede, John Cuppen de derde en Jarno Derks won op Hemelvaartsdag de vierde NK in Neerijnen. Kay Ebben is echter aan een ijzersterk seizoen bezig en werd daar fraai tweede met hetzelfde aantal punten als winnaar Derks. De Van de Laar Yamaha rijder stond in drie van de vier wedstrijden al op het podium en steekt in blakende vorm. Voor Cuijk is hij één van de favorieten.

Ook Arno van Tienen

Een plaatsgenoot van Kay is Arno van Tienen. Die rijdt in de MX Open en slaagde er zelfs in om de eerste wedstrijd te winnen. De MX Shop Venray rijder raakte echter geblesseerd aan een schouder tijdens de wedstrijd in Horst. Achteraf bleek daarbij naast een kneuzing een spier te zijn gescheurd waardoor hij de laatste wedstrijd moest missen. In Cuijk hoopt Arno er weer bij te zijn en de handschoen te kunnen opnemen tegen o.a. zijn teamgenoten Michael Hool en Mike Kras, maar ook Andy Giesbers uit Haps is van de partij.

Circuit Lombok is gelegen aan de Hertraksestraat in St. Agatha en op beide dagen beginnen om 09.00 uur de trainingen en daarna de wedstrijden. Parkeren kan men dicht bij de baan en uiteraard zijn alle voorzieningen aanwezig en is het rennerskwartier vrij toegankelijk.