Foto: Ed van Alem

Op vrijdag 10 juni 2016 zet SES Langenboom een aantal leden in het zonnetje vanwege hun aangekondigde afscheid bij het eerste elftal.

Martijn van Lith(30), Gijs Meulepas(33), Ron Ghijssen(33), Jochen Wijdeven(34) en Robin Aalbers(34) mogen zich nog één keer in het SES 1-tenue hijsen tijdens de wedstrijd tussen SES selectie en oud-SES, waarna ze de overstap zullen maken naar de lagere elftallen. De onvermoeibare rechtsback Stef Rooijendijk(25) stopt ook bij SES om zijn jeugdliefde VCO te versterken in de vijfde klasse.

Ook eerste elftal leider René van Boekel heeft aangegeven na het huidige seizoen een punt te zetten achter zijn rol binnen de selectie van SES. René was vier jaar lang de rechterhand van Claus Foederer en ook onder René Jurrius bleef hij zich inzetten voor het vaandelteam van Langenboom. De laatste officiële wedstrijd dit seizoen tegen HBV stond in het teken van zijn afscheid. Dat geldt ook voor de aftredende trainer Rene Jurrius, die onlangs aangaf de samenwerking met de club te beëindigen. 

Prestatie 

Het zestal is samen goed voor ruim duizend basisoptredens in SES 1. Gijs Meulepas en Jochen Wijdeven behaalden individueel zelfs de magische grens van 250 wedstrijden en zijn vereeuwigd aan de Wall of Fame. De spelers kijken terug op een succesvolle en plezierige periode bij de Langenboomse dorpsclub. Dit seizoen draaide SES bovenin de vierde klasse H mee en mochten ze via nacompetitie een plek in de derde klasse bewerkstelligen. Over twee wedstrijden moest SES echter zijn meerdere erkennen in de Beerse formatie en kwam het dit seizoen dus toch niet zo ver.

Feest

Familie, vrienden, supporters en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze afscheidswedstrijd bij te wonen en de voetballers te bedanken voor hun bewezen diensten bij het eerste elftal. Om 19.00 uur vindt de aftrap plaats op sportpark De Kogelberg. Na afloop van de wedstrijd is er de mogelijkheid om gezellig na te borrelen in de kantine waar een DJ voor de muzikale omlijsting zorgt.