Op dinsdag 28 juni jl. traden in totaal een 13-tal Taekwon-Doka’s uit Mill e.o. aan om hun Taekwon-Do(kup)examens (gekleurde banden) af te leggen. De leeftijd van de deelnemende kandidaten varieerde van 7 t/m 39 jaar.

Ondanks de spanning en de nodige zenuwen, welk zo’n examen met zich meebrengt, wisten maar liefst alle 13 leerlingen met goed gevolg het examen af te leggen. 

Om 18.00 uur begonnen de kandidaten onder het toeziend oog van een groot aantal familieleden en overige toeschouwers aan het praktijkexamen, een week eerder hadden ze reeds theorie examen afgelegd, dit onderdeel is er omdat naast het trappen en stoten ook aan de ontwikkeling van de geest wordt gewerkt. Bij enkele van de beoefenaars van de van origine Koreaanse zelfverdedigingskunst, bleken de zenuwen een grote rol te spelen. Alle kandidaten lieten het beste van hun kunnen zien, zo waren de prestaties dan ook van een goed niveau.
Verder waren er mooie breektesten te zien van diverse leerlingen, een ware lust voor het oog, het was al met al een goed examen.

Een extra vermelding was er voor Jet van Elk (12j) welke met haar goed uitgevoerde technieken en mooie trappen het beste examen van de dag neer zette. Na een beraad van de examencommissie deelde zij de welverdiende diploma’s uit. 

Het Taekwon-Do examen was volgens de eis en onder auspiciën van de Internationale Taekwon-Do Federatie, onder Grootmeester Choi Jung Hwa (9de Dan). 

Hier volgen de geslaagden: 9e kup (gele slip); Damian Peeters, Ties Verbakel, Jan-Willem Kantelberg, Juul Vulders. 8e kup (gele band); Myrthe van Loon, Tim Hoevenaars. 7e kup (groene slip); Leeloo van Rossum, Lara van Horrik, Luca van Katwijk. 6e kup (groene band); Niels Fonteijn, Mika van de Rijt, Jet van Elk, Elke Sanders. 5e kup (blauwe slip); Deveron van den Hoogen. De examencommissie bestond uit Anke Peters (3de dan), Pim Hoevenaars(1ste dan) en Meester Léon van der Putten (7de dan). Zij deelden na afloop van het examen vol trots de diploma’s aan hun leerlingen uit, waarna de geslaagden vervolgens de felicitaties van ouders, familie en kennissen mochten ontvangen.