De winnaar van het Juliana Tourspel 2016 heet Danny blind is blindevink. Twee dagen voor de finish in Parijs ging Danny blind is blindevink nog zij aan zij met Rudiruudje, maar na de door Ion Izagirre gewonnen laatste Alpenrit en de winst van Andre Greipel op de Champs Elysees bleek de inwoner van Gassel toch de sterkste.

Onderin het klassement veranderde er in het slotweekend niet zoveel meer. Arnold Toenders bleef ook in de laatste twee etappes puntloos en mag daardoor op vrijdag 2 september de zeer gewilde rode lantaarn in ontvangst nemen. Op het sportpark van Juliana Mill vindt op die dag vanaf 19.30 uur de prijsuitreiking plaats. Behalve de winnaar en de hekkensluiter krijgen op dat moment ook de top 20, de nummers 50, 100, 150 en verder hun prijzen uitgereikt.

Voor Eduard van Lieshout wordt de prijsuitreiking eveneens een bijzondere gelegenheid. De Millenaar zorgde voor een ongekende prestatie door met drie ploegen bovenaan te eindigen in het ploegenklassement. In de individuele eindrangschikking vinden we Eduard bovendien nog eens vijf keer terug in de top 20 van het klassement, wat van hem de recordwinnaar van het Juliana Tourspel 2016 maakt.

Top 10:  

  1. Danny blind is blindevink, Gassel
  2. rudiruudje, -
  3. L.A. Sommers, Langenboom
  4. Silvia Roefs, Langenboom
  5. Stan van denderen, Wanroij
  6. Gaperd, Boxmeer
  7. Thijs Derks, Nijmegen
  8. carla fleuren 5, Mill
  9. Jimmy van den Bogaard, Beers
  10. Erik van Ginkel, Beuningen