De zesde editie van het Open Zomertoernooi van TC Langenboom, beter bekend als het ‘Tennis je Rijk-toernooi’ is vandaag, zaterdag 20 augustus van start gegaan.

Als zondag 28 augustus alle 183 dubbelspel wedstrijden zijn afgewerkt, worden de winnaars van het tennisgoud bekend gemaakt. “Deze keer wacht er geen goudklompje voor het winnende team, maar twee speciale gouden tientjes”, verklapt Willy Vermeulen. “En op de finaledag kan nog een persoon goud verdienen door aanwezig te zijn.”

Vermeulen is een van de drie nieuwe gezichten in de organisatie van het TCL-evenement. Jerry Couwenberg en Marga van Sambeek zijn de andere nieuwkomers. Samen met de vier diehards Frank van Diepenbeek, Joan Brands, Claudia van Bommel en Mieke van Kuppenveld zetten zij hun beste beentje voor, om er voor de zesde keer een geslaagde tennishappening van te maken. Vermeulen: “Dat moet lukken, want het speelschema zit propvol. Ondanks dat het nog volop vakantie is, hebben wij toch weer enkele van 137 ingeschreven teams moeten teleurstellen. Geweldig vind ik dat we in vrijwel elke categorie van de speelsterkte 3 tot en met 8 voldoende deelnemende teams hebben.”

Het kijken naar hoogstaande tenniswedstrijden is superaantrekkelijk voor elke sportliefhebber. “Om het publiek extra te motiveren om te komen kijken, verloten we elke avond een paar tennisschoenen onder de aanwezigen”, zegt Vermeulen. “En ook nieuw is dat alle omwonenden van het tennispark een gouden enveloppe hebben ontvangen. Wij nodigen ze uit om onder het genot van een gratis consumptie tennis te komen kijken omdat ze de komende week vast wel wat zullen merken van de jacht op het Langenboomse tennisgoud.”

Bovenal hoopt Vermeulen dat sportiviteit en gezelligheid komende week de boventoon voert. “Het ziet het er naar uit dat het laatste deel van het toernooi zelfs onder tropische omstandigheden zal worden afgewerkt. En niet te vergeten: Iedereen is welkom om op vrijdagavond 26 augustus samen met ons een feestje te bouwen.”