De 16-jarige Niels van der Duijn is afgelopen zondag in het Duitse Oberkail IMBA Kampioen 85cc Grote wielen 2016 geworden. De Millenaar domineerde afgelopen seizoen in deze EK klasse en had nog slechts 17 punten nodig voor de titel.

Toch ging het nog bijna mis omdat hij ter voorbereiding op zaterdag ook nog deelnam aan een 85cc wedstrijd in Oberkail. In de eerste manche ging het op de eerste plaats rijdend helemaal mis toen zijn voorwiel wegschoof en hij een harde val maakte waarbij hij een verwonding aan een arm opliep. Die verwonding moest gehecht worden dus rust was daarna het devies.

Op zondag was Niels toch de snelste bij de tijdtraining. In de eerste manche kwam hij goed weg, nam de leiding en won simpel. In de tweede manche kwam hij minder goed weg en kwam in gevecht met 4 rijders. Hij won het gevecht en pakte opnieuw de eerste plaats. Achteraf kreeg hij 10 sec  tijdstraf omdat hij herhaaldelijk een paaltje aan de verkeerde kant passeerde en werd dus uiteindelijk tweede. Voor de derde manche was hij extra gemotiveerd om te laten zien dat hij, en alleen hij, de beste is! Weer had hij een slechte start en moest opnieuw een zware strijd leveren met de concurrentie. Maar steeds won hij terrein om uiteindelijk in de laatste ronde de koppositie over te nemen en deze ook manche winnend af te sluiten, de dagzege en de titel was binnen!