Op een regenachtige dag in Demen zorgde een penalty in de slotfase voor een gelijkspel in de wedstrijd SES tegen SDDL. Voor SES had er meer ingezeten, maar door het uitblijven van een tweede doelpunt voor de Langenbomers wist SDDL er een gelijkspel uit te slepen.

In de eerste helft was SES de betere ploeg. SDDL had moeite met de formatie van SES-trainer Ton Berens. De opkomende backs en de beweeglijkheid van de voorhoede spelers zorgden voor flitsende aanvallen. Niek Nooijen wist hierin een hoofdrol te spelen. Nooijen zette na tien minuten Tijn Cuppen oog in oog met SDDL-doelman Maarten Megens. Het slappe stiftje van Cuppen was niet genoeg voor de openingstreffer. Niet lang daarna was het weer Nooijen die met een bekeken steekpass Melvin van den Elzen op snelheid naar het doel begeleidde. Dit maal was een harde schuiver goed voor de 0-1 op het scorebord. SES nam de wedstrijd in handen en kon met veel ruimte kansen creëren, ondanks het uitvallen van Paul van Geffen. Hij moest door een harde charge geblesseerd van het veld, invaller Jasper Nooijen nam zijn plek op het middenveld over. SDDL kwam in de eerste helft niet vaak dichtbij het doel van SES.
Enkel twee afstandsschoten brachten keeper Tijn Verstegen in actie, maar de doelpogingen werden zonder problemen gekeerd. Met de stand van 0-1 gingen beide teams de kleedkamers in voor de rust.

Na rust bleek het een andere wedstrijd. SDDL zette druk en wist meerdere kansen, in de vorm van counters, te creëren. Hierdoor kwam er meer snelheid in de wedstrijd en kwamen er meerdere kansen over en weer. Voor SES is het Melvin van den Elzen die meerder malen de verdedigers in moeilijkheden brengt. De gevaarlijkste aanvaller van SES werd tweemaal als doorgebroken speler neergehaald, maar de scheidsrechter bestraft dat slechts met gele kaarten. Daarnaast werden meerder aanvallen door de grensrechter afgevlagd, waardoor SES het moeilijk heeft om tot een tweede doelpunt te komen. Dat gaf SDDL mogelijkheden om langs zij te komen. Zo'n twintig minuten voor tijd kwam invaller Kevin Bens voor SDDL gevaarlijk in het strafschopgebied. Slim viel de aanvaller over het been van verdediger Jari Lukassen. Hierin was scheidsrechter Opsteen resoluut, penalty. SDDL-aanvoerder Ties Klievink legt van elf meter aan. Een matig ingeschoten penalty brengt SDDL op gelijke hoogte en tevens de eindstand.

SDDL - SES: 1-1