Een overwinning die voor de poorten van de is weggesleept. Vollan DS1 moest vol aan de bak tegen de sterke tegenstander uit Oploo, VCP. Vooraf was al duidelijk dat dit een zware tegenstander zou gaan worden en dat er vanaf het begin vol aan de bak gespeeld moest.

In de 1ste set een gelijkopgaande strijd waarin het er in het middengedeelte van de set naar uit zag dat VCP, met een voorsprong van 15-11 er met de setwinst van door zou gaan, maar door een enorme vechtlust van de ploeg uit Langenboom wisten zij zich terug te knokken in de wedstrijd en deze set alsnog met 25-21 naar zich toe te trekken. In de 2de en de 3de set kon Vollan dit nivo niet vasthouden, wat vooral te maken had met het feit dat zij een grotere tegenstander aan zichzelf hadden dan aan VCP. Wat de ploeg ook probeerde, zij konden zich niet onder de druk van VCP uitspelen en met overtuigende setstanden van 25-12en 25-13 was VCP duidelijk de bovenliggende partij. In de 4de set leek zich hetzelfde scenario voor te gaan doen maar net als in de 1ste set wist Vollan zich opnieuw terug te knokken in de wedstrijd en na een achterstand in de set van 18-11 toonde Vollan DS1 opnieuw karakter en ging de set alsnog met 25-21 naar Vollan. In de 5de set begon Vollan opnieuw slap en keken de meiden van trainer/coach Johnny van de Weem al snel tegen een 5-0 achterstand aan.
Een time-out was nodig om de ploeg weer op de rails te zetten en godzijdank pakte dit goed uit.
Wederom ging het tot de 10 weer gelijk op tot het moment dat Sabrine van Melis aan service kwam. Met een sterke service wist VCP zodanig onder druk te zetten dat VCP niet aan een fatsoenlijke aanvalsopbouw toekwam. Met een ontketende Jill Verkerk op de middenpositie wist Vollan zoals gezegd een zwaar bevochten 3-2 overwinning in de wacht te slepen.
De wedstrijd van Vollan DS2 gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld te zien. Vollan DS2 moest eveneens vol aan de bak en ook zij wisten een 3-2 overwinning te behalen tegen MVC uit Oploo. Vollan MC1 behaalde een overtuigende 4-0 overwinning tegen Avance uit en in Sambeek.