Thuisploeg SIOL en SES speelden op het nieuwe kunstgrasveld van de Cuijkse voetbalclub beiden hun zesde wedstrijd van de competitie. SES zet ook na deze wedstrijd zijn ongeslagen reeks voort, al leek het er lange tijd op dat SIOL deze reeks kon doorbreken.

Een late penalty voor het Langenboomse elftal behoedde Ton Berens en zijn spelers van een nederlaag. (2-2)
SES begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kansen werden gecreëerd door lange crosspasses van SES-verdediger Jari Lukassen naar de flanken, waar veel ruimte lag. Hierdoor kwam ook de eerste grote kans voor Niek Nooijen die één-op-één met SIOL-doelman Dennis van Kempen kwam. De doelman kwam ver uit zijn doel en wist de inzet van Nooijen te pareren. Na een klein half uur spelen kwam, wederom door een lange pass van Lukassen, Tijn Cuppen aan de rechterkant in stelling. Na een individuele actie kon hij Gijs Bens in het vijfmetergebied bereiken. Gemakkelijk draaide de aanvaller om zijn verdediger heen en schoot met zijn linkerbeen binnen, 0-1. Toch kon SES niet de volledige grip op de wedstrijd krijgen. SIOL kwam er met kort combinatiespel op het zestienmetergebied van SES gevaarlijk uit, waar Tijn Verstegen attent op reageerde. Ondanks de tussenstand leek het nog alle kanten op te kunnen gaan.

De tweede helft kwam SES vlammend uit de kleedkamers. Linksback Guus Cuppen kwam met een één-tweetje gevaarlijk in het zestienmetergebied, maar zijn zwakke doelpoging kon doelman van Kempen niet verrassen. Het leek een moeilijke tweede helft voor SIOL te worden. Integendeel, SES verslapte na tien minuten. Het liep achteruit en SIOL kreeg meer ruimte om dichtbij het doel van SES te komen. Tien minuten na rust kon doelman Verstegen een inzet van Djavano Amanupunnjo keren, maar in de rebound was SIOL-aanvaller Jermain Maturbongs sneller dan zijn verdedigers en zette de stand gelijk, 1-1.

SIOL wist hierna de wedstrijd in handen te nemen. SES wist nauwelijks kansen te creëren en liet het initiatief aan SIOL. Dat resulteerde in de voorsprong voor SIOL. Een goede corner werd gemist door keeper Verstegen en kwam ongelukkig tegen het lichaam van SES-aanvaller Tijn Cuppen en stuiterde in eigen doel, 2-1. Het leek erop dat SES na zes wedstrijden niet meer onverslaanbaar zou zijn. Toch maakte SIOL-verdediger Marwan Kadro in de laatste minuut een onnodige overtreding op invaller Jon Dortmans, binnen het strafschopgebied. SES-aanvoerder Gijs Bens wist deze penalty te benutten. SES blijkt, vooralsnog, onverslaanbaar.

SIOL - SES: 2-2 (0-1)

28. Gijs Bens 0-1
58. Jermain Matubongs 1-1
70. (e.g.) Tijn Cuppen 2-1
90+2. (pen.) Gijs Bens 2-2
Scheidsrechter: Beeker