Oktoberfest, prachtig weer, veel toeschouwers en een thuiswedstrijd tegen koploper SCMH. Alle ingrediënten voor een mooie middag op het sportpark van De Willy’s.

Door het wegvallen van Math v.d. Straaten en Bart Derks in de week vooraf was het weer puzzelen voor trainer Koen van Berlicum maar de 11 die er uiteindelijk stonden lieten hem zeker niet in de steek.
Het initiatief lag duidelijk bij de gasten uit Mariaheide en al na 2 minuten werd een bal van dichtbij tegen de paal gekopt. Het was het startsein van een heuse aanvalsgolf die verder niet tot heel grote kansen leidde in het eerste half uur. Daarna werd De Willy’s weer wat brutaler en kwam af en toe voor de goal van de gasten. Voor rust werd er echter niet gescoord waardoor er met 0-0 gerust ging worden.

Na rust wederom een sterker SCMH dat in Wilbertoord geen punten wilde morsen. Kansen kreeg het voldoende, maar naarmate de tijd vorderde werd het spel van de gasten wat onnauwkeuriger. De klok tikte in Wilbertoords voordeel en wat was het toch mooi geweest als Tom Bongers op aangeven van Stein Jacops had gescoord. Dat was wel wat teveel van het goede, maar niemand die daar om zou malen.
Na nog een minuut of 6-7 aan blessuretijd floot de scheidsrechter eindelijk af en haalde een hardwerkend De Willy’s een knap punt tegen de koploper. Meteen het startsein voor een gezellig Oktoberfest waar deze 0-0 nog eens goed werd gevierd.

Het spel van de blauw-witten biedt hoop, zeker met de wedstrijden tegen SBV en Ruwaard in het vooruitzicht. Wellicht was deze mooie zondag de start van een opgaande reeks. Met dezelfde inzet als vandaag is de basis dan in ieder geval gelegd!